Cum sa-i dai medicamente unui caine

Cum sa-i dai medicamente unui caine
  calendar_month        
Daca patrupedul tau nu are restrictii alimentare si medicul veterinar spune ca medicamentele pe care trebuie sa le ia cainele tau pot fi date la masa, cea mai simpla metoda este sa i le ascunzi chiar in hrana.

Poti inveli pastila in putin unt sau o poti ascunde intr-o bucatica de carne, in crema de branza sau in hrana din conservele pentru caini, dar ai grija ca mai intai sa-i dai cateva bucatele de mancare fara medicamente, pentru ca patrupedul sa nu devina suspicios. Este bine sa nu amesteci pastila in toata hrana cainelui, pentru ca daca nu mananca toata portia, nu-si va lua nici doza intreaga de medicamente.

Daca medicamentele cainelui nu trebuie administrate in timpul mesei, specialistii de la WebMD si Peteducation.com iti spun cum sa procedezi:

1. Scoate pastila din cutie sau din folie si pune-o la indemana.

2. Cheama-ti cainele pe un ton fericit. Daca nu pari ingrijorat, cainele tau nu va recepta emotiile negative.

3. Du-ti cainele intr-un loc convenabil si asaza-l intr-o pozitie astfel incat sa nu poata pleca. Unele persoane se descurca mai bine daca urca patrupedul pe o masa, spre exemplu, dar in acest caz trebuie sa ai grija sa nu poata sari si sa se loveasca. Este bine ca inca o persoana sa te asiste si sa tina cainele de umeri si de piept.

4. Tine pastila intre degetul mare si aratator.

5. Prinde usor cu cealalta mana gura cainelui.

6. Strange usor cu mana dintii din partea superioara si lasa-i capul pe spate, astfel incat sa se uite spre cer. Falca de jos se va deschide putin in mod automat.

7. Foloseste unul dintre degetele de la mana dreapta (daca esti dreptaci) ca sa-i deschizi gura mai tare.

8. Pune repede pastila in gura cainelui, cat mai spre gat. Daca o pui spre varful limbii, o va scuipa.

9. Inchide-i gura si tine-o asa cu mana in timp ce ii aduci capul in pozitia normala. Astfel, va inghiti pastila mai usor. Tot ca sa inghita mai repede, mangaie-l usor pe gat. Daca se linge pe nas, inseamna ca a inghitit pastila. O alta solutie este ca dupa ce i-ai pus pastila in gura, sa-I mangai pe nas sau sa-i sufli usor spre nas. Sub nici o forma, nu sfarama pastila, pentru ca va avea un gust total neplacut pentru caine. In plus, unele pastile au un invelis important pentru distribuirea medicamentului in organism si poate fi distrus daca le sfarami.

10. Daca trebuie sa-i dai jumatate de pastila, pune-o pe o suprafata tare si taie-o cu cutitul chiar pe linia de la mijlocul ei.

11. Da-i cainelui o recompensa, pentru ca procedura sa fie si mai usor de facut data viitoare. Si nu uita, cu cat ii dai pastila mai repede, cu atat va fi mai comod si pentru caine, si pentru tine.

Daca trebuie sa-i dai cainelui siropuri, poti folosi seringi, desigur, fara ac, sau sticlute asemanatoare cu cele in care se afla picaturile pentru ochi. Daca trebuie sa-i dai o cantitate mai mare de medicamente in stare lichida, administreaza-i-le in mai multe reprize, ca sa nu se inece.

Demonstratia fata in fata este totusi cea mai buna. Daca trebuie sa-i dai cainelui un tratament si nu te descurci, roaga pe cineva de la cabinetul veterinar sa-ti arate cum sa faci asta.

Articol oferit de LumeAnimalelor.ro - Informatii non-stop despre caini si pisici">51304.jpg

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Amintiri
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right