Cum si de ce sa-ti dresezi cainele?

Cum si de ce sa-ti dresezi cainele?
  calendar_month        
Un caine bine dresat iti face viata mai usoara. Cand un caine stie ce se asteapta de la el, sau macar intelege la cine trebuie sa fie atent pentru indrumare, devine mult mai putin stresat. Urmatorii sapte pasi va vor ajuta sa intelegeti cate ceva despre dresajul cainelui.

1. Temperament pozitiv
Ma irita de fiecare data cand cineva zbiara la cainele sau. Desigur, unii caini raspund la urlete, dar sunt sigura ca daca ar putea vorbi, ar spune ca nu sunt prea fericiti. Eu incerc sa-mi tratez cainele ca pe un membru al familiei. Daca folosesc cuvinte blande, mangaieri usoare pe cap si pe spate si daca il fac sa inteleaga ca a facut ceva bine, comportamentul sau devine din ce in ce mai pozitiv.

2. Dresaj de mic
Daca incepi dresajul cainelui din timp, rezultatele sunt mult mai rapide. Cu cat devine mai batran un caine, cu atat este mai greu sa-i schimbi comportamentul, asemenea oamenilor. Este mult mai usor sa inveti un copil sa-si puna hainele murdare in cosul de rufe, decat un adult de 45 de ani. Catelusii sunt mult mai usor de impresionat si te vor privi ca pe un superior alpha.

3. Aminteste-ti ca rasele de caini variaza
Anumite rase de caini sunt mult mai dornice sa-si asculte stapanii, in timp ce altele prefera sa faca ceea ce este mai distractiv la momentul respectiv. Cu siguranta fiecare a observat unele specii de caini care tind sa-si urmareasca stapanul oriunde, in timp ce altele uita sa se mai si intoarca daca nu sunt chemate.

4. Foloseste tehnica cosului in cazul in care cainele face haos prin casa
Am realizat ca aceasta metoda este cea mai eficienta, tinand cont ca un caine nu-si face nevoile in propriul pat niciodata. De asemenea, vei elimina si dezastrele din casa provocate noaptea. Va fi greu sa-ti auzi catelul plangandu-se prima data cand il pui intr-o cusca, insa acesta se va obisnui si va intelege ca este in siguranta acolo. Pentru mai mult confort, adauga multe perne si jucarii.

5. Fa o rutina
Rutina din timpul zilei ajuta cainii sa fie mai putin stresati si sa stie ce urmeaza sa faca. Unora dintre caini le creste anxietatea daca nu stiu ce au de facut. Daca nu esti o persoana care are o rutina in viata, macar incearca sa-ti hranesti cainele la aceeasi ora, in fiecare zi.

6. Persista
Nu renunta la dresaj, chiar daca animalul tau este foarte incapatanat. Timpul si efortul investite in antrenamente vor avea un rezultat excelent. Persistenta este cheia succesului. Cainii care sunt invatati sa nu sara pe oameni, au deseori intrare in casele prietenilor de familie.

7. Multa rabdare
Cand simti ca incepi sa-ti pierzi rabdarea in timpul unui exercitiu de dresaj, inspira adanc si incearca din nou. Este indicat sa-ti conservi rabdarea si energia prin stabilirea unei sesiuni de antrenament limitata si scurta la inceput. Cand cainele incepe sa inteleaga ce se asteapta de la el, poti creste timpul sedintei. Aceasta tehnica va tine departe de voi frustrarea.

Recomandari