Dalmatianul, o comoara de catel!

Dalmatianul, o comoara de catel!
  calendar_month        
Recunoscut oriunde in lume dupa blana sa alba cu pete negre, dalmatianul este o comoara la casa omului!

Cunoscut pentru inteligenta, afectiunea si energia sa, dalmatianul afiseaza o eleganta proprie, o privire blanda si un caracter adorabil!


Dalmatienii ti-au placut dintotdeauna? Iata ce trebuie sa stii despre adoptia unui astfel de caine de exceptie!

Numele de dalmatian vine din Dalmatia, o regiune de pe coasta Adriatica, de unde isi trage originea. Pe vremuri, dalmatienii erau apanajul aristocratilor, care erau adesea insotiti de unul sau doi caini de aceasta rasa, semn de bogatie si lux.

Insa celebrul film 101 Dalmatieni a fost cel care a trezit interesul publicului pentru acst caine. Astazi, e greu sa vezi un dalmatian si sa nu te gandesti la Walt Disney!

Dalmatianul este in primul rand un caine de companie, extrem de prezent si in concursuri. El se adapteaza cu usurinta uluitoare, adora copiii si rareori devine prost dispus, spre deosebire de alte rase canine.

De retinut ca dalmatianul este un caine energic, care are nevoie de numeroase plimbari, si doar cu aceasta conditie va fi cuminte in casa!

El are foarte mare nevoie de prezenta umana, de afectiune si atentie, ca de altfel toti cainii! Gandeste-te deci la binele prietenului tau inainte de a lua decizia de a adopta un caine.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Doza de ras pe 28 iulie
  • person

    "zambeste,maine va fi mai rau!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right