De ce e periculos sa-i dai cainelui struguri

De ce e periculos sa-i dai cainelui struguri
  calendar_month        
Strugurii pot fi fatali pentru unii caini, chiar si in cantitati mici. Una dintre complicatiile cele mai grave este insuficienta renala acuta, cand cainele nu mai poate urina, potrivit petmd.com.

In primele ore de la ingestie, apar de obicei voma si diareea, iar dupa 24 de ore cainele elimina prin scaun sau tot prin voma bucatele de strugure. De asemenea, mai pot sa apara dureri abdominale, deshidratare si apatie.


Masuri de prim ajutor pentru cainii care au mancat struguri

Daca esti sigur ca patrupedul tau a mancat struguri, cel mai bine este sa incerci sa-i induci voma cat mai repede, inainte ca toxinele din fruct sa fie absorbite de organism. Suna-ti de urgenta medicul veterinar, ca sa te asiguri ca poti face asta acasa.

Totusi, nu trebuie sa induci voma daca patrupedul este in stare de inconstienta, daca are probleme de respiratie sau daca prezinta alte simptome suparatoare.

Spalaturile gastrice si perfuziile sunt printre primele tratamente pe care medicul veterinar i le va face cainelui, dupa ce voma a fost indusa, mai spun specialistii de la petmd.com. De asemenea, pot fi necesare medicamente care sa stimuleze eliminarea urinei. Daca patrupedul nu urineaza, medicul ar putea trece cainele pe dializa, ca sa sprijine rinichii in perioada de recuperare.

In unele cazuri, tratamentul nu-si poate face efectul chiar daca s-a intervenit la timp, ceea ce cauzeaza decesul cainelui.

Articol oferit de LumeAnimalelor.ro aA€A" Informatii non-stop despre caini si pisici">51356.jpg

Recomandari

Newsletter Ele.ro

castiga un venit suplimentar
  • person

    "scriu din pasiune nu sufar.ma gasiti si pe http://just-like-that-2010.blogspot.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right