De ce iubim animalele?

De ce iubim animalele?
  calendar_month        
Nu ma satur niciodata sa am animale pe langa mine. Imi este foarte dor de ele cand sunt in vacanta. Bucuria este mai mare sa ajung acasa sa-mi vad animalele decat prietenii. Cred ca ma atrage cel mai mult inocenta lor, insa si multe altele.

1.Stiu sa ierte
Stiu oameni care tin ura in ei ani de zile, insa animalele intotdeauna sunt in stare sa ierte oamenii. Am o pisica care se bosumfla pentru o vreme daca intra in belele. Dupa ceva timp vine si se gudura pe langa mine, semn ca ma iarta pentru cearta de mai devreme.

2.Animalele sunt perfecte pentru a te inveseli
Cainele meu vine si-mi da un ghiont in mana sau picior, cand simte ca nu sunt bine. Pisicile se lupta pentru locul din poala mea, dupa ce am avut o zi grea. De obicei actiunile pisicilor sunt o sursa de zambete.

3.Animalele invata oamenii cum sa se gandeasca si la altii
Cred ca animalele sunt niste profesori fantastici, cand vine vorba de a ajuta oamenii sa realizeze ca nu sunt singuri pe aceasta planeta. Oricine a trait singur foarte mult timp si devine brusc proprietar de animal, ar trebui sa stie cat de usor se invata sa pui nevoile altuia pe primul loc. Tragem concluzia astfel ca animalele se pricep foarte bine sa-si dreseze stapanii. Pisica mananca dimineata inaintea mea, insa nu inainte ca ibricul de cafea sa fie pe foc.

4.Sunt o companie excelenta
Nu numai ca animalele tin companie oamenilor, insa acestea nici nu comunica mult si galagios. Daca am nevoie de liniste si pace, de obicei o primesc. Animalele imi tin companie fara sa vorbeasca despre cine stie ce lucruri de care nu sunt interesata. De obicei se multumesc cu un loc cat mai aproape de scaunul meu. Cand le aud cum respira usor, deja nu ma mai simt singura deloc.

5.Te ajuta sa te relaxezi
S-au facut numeroase studii in legatura cu efectele animalelor asupra omului. Nivelul stresului este mult mai redus in prezenta unui animal. Daca mangai un caine sau o pisica, presiunea sangelui este scazuta. Aspectele terapeutice ale animalelor se intalnesc si in azilele de batrani. Unele animale traiesc in acest mediu, impreuna cu batranii, pentru a-i relaxa.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right