De ce se tine cainele dupa tine prin casa

De ce se tine cainele dupa tine prin casa
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
11 Mar 2013, 12:39
       
Indiferent ca te duci in bucatarie sau la baie, cainele tau este mereu la picioarele tale si iti urmareste fiecare miscare.

Multa lume se intreaba de ce se tine un caine mereu dupa stapanul lui, in timp ce pisicile sunt mult mai independente si indiferente atunci cand raman singure in camera.

Este vorba doar despre celebra iubire de catelus? Este o dorinta irezistibila de a-si baga nasul in tot ceea ce faci sau sa fie un simplu instinct?

Daca raspunsul tau a fost cel legat de instinct, sa stii ca ai dreptate, scriu medicii veterinari de la vetstreet.com. Unul dintre primele lucruri pe care un pui de caine le invata este sa-si urmeze fratii. Daca urmaresti un grup de catelusi in varsta de cateva saptamani, o sa observi ca atunci cand unul dintre ei se duce spre mama lor in cautare de lapte, ceilalti il vor urma, convinsi ca micul "lider" cauta un lucru pe care toti il doresc.

Tendinta de a urma "haita" se mentine si la cainele adult. Si asta nu doar pentru ca se bucura de prezenta "comunitatii" de care apartine, canina sau umana, dar si pentru ca stie din instinct ca e bine sa stea aproape de membrul alfa al grupului care ii furnizeaza un adapost, siguranta si mangaiere.

Si mai este un motiv pentru care cainele se tine mereu dupa tine: tu esti cel care ii da de mancare!

Articol oferit de LumeAnimalelor.ro Informatii non-stop despre caini si pisici


">64256.jpg
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Acum 110 ani cand eram studenta
  • person

    "maine sa iubeasca cel ce n-a iubit niciodata si cel care a iubit sa iubeasca maine...."

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere