Euro Dog Show 2012

Euro Dog Show 2012
  calendar_month        
Asociatia Chinologica Romana va organiza in 2012 la Bucuresti, intre 5 si 7 octombrie, pentru prima oara in Romania, cea mai importanta manifestare chinologica din Europa: Expozitia Canina Europeana, Euro Dog Show 2012.

Evenimentul va atrage cel mai mare numar de vizitatori ai tarii noastre din ultima jumatate de secol, la el urmand sa ia parte peste 10.000 de caini de rasa, 20.000 de stapani de caini, 500 de arbitri internationali si 50.000 de vizitatori estimati pe durata expozitiei.

Marti, 13 decembrie, in cadrul unui eveniment care a avut loc la World Trade Center Bucuresti-Hotel Pullman, sala Mexico, Asociatia Chinologica Romana (A.Ch.R.) alaturi de MSA Events, Show Tailors si Romexpo au marcat debutul oficial al promovarii evenimentului Euro Dog Show 2012 si al circuitului expozitional Euromania 2012.

Cu aceasta ocazie, au fost prezentate site-urile oficiale ale manifestarilor, cu informatii de interes pentru participantii straini si autohtoni. O data cu lansarea site-ului expozitiei europene de la Bucuresti au fost lansate oficial si inscrierile online.

Organizatorii estimeaza ca din cei aproximativ 10.000 de caini asteptati sa se inscrie, 1.000-1.200 vor fi din Romania.

Evenimentul Euro Dog Show 2012 se desfasoara sub inaltul patronaj al Domnului Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Un numar de patru expozitii internationale vor precede evenimentul Euro Dog Show. Acest circuit expozitional a fost botezat "Euromania 2012" si va incepe la Targu Mures in 30 septembrie cu faimoasa manifestare "Dracula Golden Trophy" si se va incheia pe 4 octombrie la Bucuresti.

O importanta dimensiune a expozitiei din 2012 va fi prezentarea si promovarea raselor autohtone. Chinologia Romana va sarbatori cu acest prilej 85 de ani de la infiintarea primei organizatii chinologice nationale si care, din 1933 a devenit membra a Federatiei Chinologice Internationale.

A.Ch.R. are, in prezent, aproximativ 10.000 de membri, in conditiile in care chinologia a cunoscut o dezvoltare deosebita in ultimii ani, iar rasele romanesti sunt tot mai prezente in expozitiile din tara, dar si din strainatate.

Cele mai bine reprezentate rase in Romania sunt Ciobanescul German, precum si rasele de paza si aparare.

Asociatia Chinologica Romana este o organizatie non-profit, structurata pe sistem federativ. Asociatia este compusa din 52 de membri (asociatii teritoriale, cluburi de rasa, munca si vanatoare).

MSA Events este cea mai dinamica agentie organizatoare de evenimente din Transilvania, cu o experienta bogata la nivel national si international.

Show Tailors este o companie specializata in organizarea de expozitii chinologice, ocupandu-se de cele mai importante evenimente de profil din Finlanda.

Romexpo, gazda manifestarii din 2012 reprezinta cel mai important spatiu expozitional din Romania, fiind liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, imbinand traditia cu experienta si calitatea de nivel international.

Despre competitie:
Competitiile fac parte din categoria expozitiilor de frumusete si se desfasoara pe baza unor regulamente nationale si internationale.

Rasele de caini in aceste expozitii se arbitreaza pe sexe si clase de arbitraj. Clasele de arbitraj sunt fixate de regulamentul Federatiei Chinologice Internationale si sunt:

- clasa baby ( 3-6 luni)
- clasa puppy (6-9 luni)
- clasa junior (9-18 luni)
- clasa intermediara (15-24 luni)
- clasa deschisa ( 15-24 luni)
- clasa munca (peste 15 luni cu certificat de munca recunoscut de catre Federatia Chinologica Internationala)
- clasa campion (peste 15 luni cu certificat de Campion recunoscut de una dintre tarile membre ale Federatiei Chinologice Internationale)
- clasa veterani (peste 8 ani)Titlurile ce pot fi atribuite sunt: Certificat de aptitudini pentru campionatul national - acesta este titlul acordat de catre tara organizatoare si Certificat de aptitudini pentru campionatul international de frumusete (C.A.C.I.B) - titlu acordat de catre Federatia Chinologica Internationala.

In cadrul Expozitiei Europene exemplarul ce va obtine titlul C.A.C.I.B. va fi declarat Campion European. Castigatorii claselor juniori si veterani vor fi gratificati cu titlul de Campion European de juniori respectiv veterani.

Cei 6 camnpioni ai rasei, cei doi juniori, cei doi veterani si detinatorii titlului C.A.C.I.B. vor concura la obtinerea titlului de B.O.B. (Best of Breed - Cel mai bun exemplar al rasei).

Acest titlu clasifica respectivul cainele pentru a participa la competitiile finale ( B.O.G. - Cel mai bun al grupei). Castigatorul locului I in grupa va concura la competitia finala a Expozitiei - B.I.S. (Best in Show) care va decide cele mai valoroase 3 exemplare prezente in Expozitia Europeana 2012 de la Bucuresti.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

De ce inseala barbatii
  • person

    "indiferenta naste monstrii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right