Iepurasul cadou de Paste - cum il cresti in casa?

Iepurasul cadou de Paste - cum il cresti in casa?
  calendar_month        
Cadoul tau de Paste a fost un iepuras viu? Trebuie sa-ti asumi responsabilitatea cresterii acestui animal pufos! Iata cum sa cresti un iepure ca animal de casa fara ca mobila ta sa aiba de suferit!

Iepurele trebuie tratat ca orice caine sau pisica: el nu trebuie inchis permanent intr-o cusca, deoarece are nevoie de libertate pentru a fi fericit. Dar cum iti poti apara casa de comportamentul lui distructiv?

Ce daune poate crea un iepure?

Iepurilor le place sa roada si sa sape. Acesta este comportamentul lor natural si nu trebuie descurajat, ci redirectionat. Iepurele poate ataca spatele canapelei sau piciorul mesei, poate sa sape in covor si sa roada pardoseala din lemn. Iepurasii nu se dau inapoi nici de la rosul cablurilor electrice, pe care probabil ca le confunda cu radacinile copacilor ce trebuie dezgropate in salbaticie.

Cum iti protejezi casa de daune?

Cheia pentru prevenirea comportamentului distructiv este sa incepi sa gandesti ca un iepure. De exemplu, iepurasul va incerca sa roada tot ce ii iese in cale. Asadar, daca spatiul dintre canapele este prea mic pentru a trece confortabil, animalul cel mai probabil ca va ataca. Iepurii sunt animale teritoriale si le place sa aiba propriile lor rute neschimbate prin casa.

Ofera-i iepurasului un spatiu de dormit doar pentru el, un cuib unde sa nu fie deranjat. Acesta poate fi sub o masa mica sau in spatele canapelei. Asterne-i pe jos o patura si va sapa la ea in locul covorului.

Acopera picioarele meselor cu tuburi din carton. Acopera canapelele si scaunele cu paturi. Ascunde toate cablurile electrice in tubulatura de plastic: acest lucru este esential pentru siguranta animalului. Scoate afara plantele sau muta-le undeva sus, deoarece majoritatea sunt otravitoare pentru iepuri.

Comportamentul distructiv este adesea provocat de plictiseala. Asigura-i mereu fan proaspat si bete din lemn pe care sa le poata roade. Ofera-i jucarii precum tuburile goale de la hartia igienica, cutii goale si carti vechi de telefon pe care sa le poata sfasia dupa bunul plac.

Insa cel mai bun lucru pe care-l poti face e sa adopti 2 iepurasi. Ei isi vor tine de urat unul altuia, se vor juca, se vor curata reciproc si vor fi fericiti impreuna, astfel incat nu vor fi tentati sa "caute si sa distruga" obiectele din casa ta!

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

intrebari
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right