La ce sa fii atent cand cumperi mancare cainelui tau

La ce sa fii atent cand cumperi mancare cainelui tau
  calendar_month        
Te-ai decis sa-i schimbi dieta cainelui tau sau pur si simplu este prima data cand trebuie sa-i cumperi mancare si esti in fata unui raft plin de tot felul de sortimente de hrana pentru animale.

Ideal ar fi sa nu iei primul produs pe care il vezi, ci sa analizezi intreaga oferta. Cel mai bine este sa te indrepti catre sectiunea de premium sau superpremium, iar daca ai o problema in a identifica mancarea calitativa, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte.

Victoria Schade, specialistul Petside.com, ne ofera patru sfaturi de care sa tinem cont si sa nu ne lasam pacaliti:

1. Evita mancarea care nu are ca prim ingredient carnea. Etichetele trebuie sa prezinte ingredientele in ordine descrescatoare, primul dintre ele fiind in cea mai mare concentratie. Daca cel dintai nu este de origine animala (pui, vita sau miel), atunci ar trebui sa ai indoieli fata de tipul de mancare pe care urmeaza sa-l cumperi.

Mai mult, daca observi in lista de ingrediente derivate ale unei cereale (de exemplu: faina de porumb, tarate de porum si gluten de porumb), ar trebui sa vezi in ce cantitati sunt fiecare in parte. Cumulat, acestea pot avea o concentratie mai mare decat primul ingredient, care, in cel mai fericit caz, poate fi de origine animala.

2. Proteinele nu trebuie sa fie prezentate ambiguu. Pe multe produse, poti intalni ca principal ingredient "faina din carnea X", "subproduse din carnea Y" sau pur si simplu "carne". Aceste exprimari vagi nu-ti spun de la ce animal provine carnea, iar in plus ingredientul respectiv poate fi din oase, intestine sau alte parti mai putin digerabile. Proteina animala va fi mereu clar precizata pe eticheta, in cazul produselor premium.

3. Fereste-te de produsele care contin indulcitori. Cainii nu au nevoie de zahar, dar multe companii il folosesc pentru a face hrana mai gustoasa. De cele mai multe ori, el poate fi trecut pe lista de ingrediente ca sirop de porumb sau zaharoza.

4. Nu alege un tip de hrana care are prea multe culori. Mancarea multicolora este mai atractiva ce-i drept, dar aceasta are efect vizual doar asupra stapanilor pentru a o cumpara mai repede. In fapt, ea contine mai multi coloranti, iar cainii oricum nu au preferinte cand vine vorba de nuantele mancarii.

Articol oferit de LumeAnimalelor.ro Informatii non-stop despre caini si pisici">51440.jpg

Recomandari