Mic ghid canin

Mic ghid canin
  calendar_month        
Inainte de a ne cumpara un caine ar trebuie sa ne informam cu privire la nevoile acestuia si la felul in care el s-ar integra familiei noastre. Alegerea micului animal trebuie facuta cu grija, pentru a evita neplacerile viitoare.

Asadar inainte de achizitioanare, incercati sa aruncati ochiul asupra trasaturilor viitorului "membru" al familiei.


Schnauzer urias (Riesenschnauzer)
Este un caine barbos si mustacios. Foarte puternic, este folosit pentru paza, ocrotire si ca insotitor. Este un bun prieten al cailor.

Dog german (Deutsche Dogge)
Se spune ca este un Apollo printre rasele canine. Dogul german este o opera a chinologilor, fiind un excelent paznic al casei, fermei si gospodariilor.

Spitz japonez (Akita Inu)
Rasa veche japoneza. Caine de talie mare, in prezent fiind crescut in Europa si S.U.A. ca excelent caine de insotire.

75106.jpg

Caine de Saint-Bernard (Bernardier)
Este o rasa de caini de munte, de talie mare, puternic, musculos si viguros. Are capul mare, impozant si privire deosebit de inteligenta. Exista doua varietati ale rasei, una cu parul lung si alta cu parul scurt. Este o rasa de caini afectuosi cu copiii. Face parte din echipele de caini salvamontisti.Terra Nova (Newfoundlander)
Rasa de caini renumita pentru salvarea oamenilor de la inec. Tara de origine - Canada. Este un caine de forta.

Bulldog englez (English Bulldog)
Este un caine masiv, musculos si viguros, sustinut pe picioare scurte, dar puternice.

75105.jpg


Mastiff
Rasa de caini din Anglia. Este un caine, mare, masiv, viguros, simetric, bine legat, cu un corp puternic, musculos. Excelent caine de paza si de ocrotire.


Foxterrier (Drahthaarig)
Rasa de caini de talie mica, foarte bine proportionata. Se aseamana cu un calut. Este un caine rezistent la imbolnaviri si extraordinar de dinamic.

Teckel (Kurzhaarig)
Datorita taliei mici, este un excelent caine de vanatoare la vizuina si de aceea se mai numeste "caine bursucar" sau "Terrier de vizuina".
Beagle
O rasa veche, englezeasca. Este un caine simpatic si prietenos, cu capul proportionat si armonios. Este folosit la vanatoare de iepuri.
Brac german cu parul scurt (Deutscher Kurzhaar)
Pretutindeni folosit la orice vanat, are o constitutie puternica, de proportii armonioase.

Pointer
Este un foarte bun caine pontator de campie, poate vana si in padure si in mlastini cu o pasiune extraordinara. Adulmeca urmele vanatului de la 500 m. Este blajin si ascultator.

Setter englez (English Setter)
Rasa este eleganta, puternica, dar nu greoaie. Cu miros foarte fin, cu un temperament vioi, mare mobilitate, viteza si rezistenta la caldura, acest caine este un excelent tovaras de vanatoare.

Setter rosu irlandez
Unul din cei mai frumosi caini de vanatoare, inteligent, energic, duios, devotat.

Setter Gordon (Gordon Setter)
De origine scotiana, este un caine elegant, ascultator, care iubeste copiii. Se dreseaza usor, este curajos si bun inotator.

Cocker spaniol
Rasa de caini rezistenta, viguroasa, inteligenta si blanda. Caine de vanatoare, nu numai de agrement, este afectuos, devotat si iubeste copii.75104.jpg
Dalmatian (Dalmatiner)
Caine echilibrat, cu blana splendida, cu pete negre sau brune. Este un caine de lux, dar si foarte bun insotitor sau paznic al casei.

Bar Zoi (Barsoi)
Are talie impozanta, blana bogata, culorile foarte frumoase (auriu, roscat, cenusiu, etc.). Este folosit la vanatoare de lupi, vulpi si iepuri.

Recomandari