Muzica relaxanta pentru catei

Muzica relaxanta pentru catei
  calendar_month        
La fel ca si oamenii, cainii se simt atrasi de muzica linistitoare sau de compania placuta a celor care ii inconjoara.

Mai mult decat orice, piesele relaxante ale unor artisti consacrati pot fi remediul unei vieti mai calme. Crezi sau nu, terapia prin muzica este o metoda eficace de a-ti linisti catelul.

Daca te-ai intors dintr-o vacanta lunga si cainele tau a stat ore intregi cuibarit pe bancheta din spate atunci sosirea va fi sigur una obositoare. Cainii sunt animale energice, iar izolarea reprezinta pentru ei nerabdare si plictiseala.

Stresul cauzat de drumul lung poate fi alungat printr-o serie de trucuri benefice pentru animalutul tau.
Iata numai cateva dintre ele:

Inainte de toate asigura-te ca i-ai dat pisicii sau cainelui tau sa manance . Alunga din mintea lui orice gand care ar putea sa-l distraga de la momentul de relaxare.

Vorbeste-i calm. Cainii au demnitate si discutiile pasnice ii domolesc mai tare decat o cearta.

Pentru caini, simtul olfactiv este cel mai dezvoltat. Daca vrei sa-l pregatesti pentru urmatorul pas trebuie sa apelezi la cateva arome linistitoare. Parfumul are rolul de a-i capta simturile si de a-l linisti. Foloseste uleiurile volatile de lavanda.

Oamenii de stiinta au masurat efectele muzicii asupra creierului nostru.
Psihologii care au studiat aceasta chestiune afirma ca ritmurile mai lente, notele mai adanci si sentimentale au un efect emotional puternic.

Muzica mai energica da pofta de viata si optimism. Daca apreciezi Chopin sau Mozart atunci muzica lor cu siguranta vor conferi ambiantei voastre o doza de pace si seninatate.

Daca sti sa canti la un instrument atunci efectele vor avea acelesi rezultate. Compozitiile clasicilor vor trasmite cainelui tau acele vibratii benefice, iar comportamentul lui va infatisa o serie de elemente favorabile. Daca el va fi linistit atunci starea lui te va invalui si pe tine.

Recomandari