Pisica ta este obeza?

Pisica ta este obeza?
  calendar_month        
Pisica ta se face din ce in ce mai grasa? Esti ingrijorata ca obezitatea ii poate crea probleme de sanatate? Ai dreptate: obezitatea predispune pisicile la o serie intreaga de riscuri!

Pisica obeza - riscuri pentru sanatate

Kilogramele in plus pun pisica in pericol. Diabet, artrita, boli de inima si respiratorii, hipertensiune, boli de ficat, probleme dermatologice, unele forme de cancer si o speranta redusa de viata sunt doar cateva dintre riscurile ce vin odata cu obezitatea felina.

Dar cum stii cand pisica ta este chiar obeza sau supraponderala?

Greutatea ideala pentru rasele de pisici

La un animal atat de mic ca pisica, chiar si cateva sute de grame in plus pot sa atarne greu asupra sanatatii lui. Iata care sunt intervalele sanatoase de greutate:

pisica domestica: 3.5 - 4.5 kg
persana: 3 - 5.5 kg
siameza: 2 - 4.5 kg
maine coon: 4.5 - 11 kg.

Evalueaza-ti pisica!

O alta metoda de evaluare a greutatii pisicii, in afara de cantarire, este raspunzand la chestionarul urmator:

Poti sa simti coastele pisicii? Ar trebui sa poti simti fiecare coasta in parte, cu doar putina grasime intre ele si piele. Daca coastele pisicii se vad de la distanta, inseamna ca e prea slaba. Daca nu le poti simti deloc la mana, atunci e obeza.

Cand te uiti la pisica ta de sus, poti sa-i vezi talia? Daca nu are talie sau daca burta e iesita in afara, e foarte probabil sa ai o pisica supraponderala.

Verifica-i zonele oasoase. La pisicile cu greutate normala, oasele se pe sira spinarii, umeri, solduri si baza cozii se simt la mana.

Cand te uiti la pisica dintr-o parte, diametrul taliei trebuie sa fie mai mic decat cutia toracica, pentru a se incadra in intervalul de greutate normala. Daca diametrul este egal sau mai mare, inseamna ca pisica are un surplus de kilograme.

Du pisica la veterinar

Daca pisica ta este supraponderala sau obeza, faceti o vizita la veterinar. Acesta te poate ajuta cu sfaturi si mancare speciala.

Autor: Nuage

Recomandari