Raiul pasarilor

Raiul pasarilor
  calendar_month        
Iarna poate fi o reala provocare pentru pasarile care ti-au vizitat gradina primavara si vara trecuta. Pentru ele, iarna inseamna mai putina apa si cuiburi distruse, dar tu le poti usor da aceste lucruri. Daca inca nu ai o gradina adecvata pentru pasari, o mica vizita la un magazin cu materiale pentru bricolaj iti va da startul.

Cand alegeti o casuta pentru pasari, un recipient pentru hrana si apa sau chiar niste jucarii vorbeste cu vanzatorii din aceste magazine pentru a afla si ideile lor in ceea ce prieste protejarea pasarilor pe timpul iernii.

Casute pentru pasari

Casutele pentru pasari nu sunt folosite de pasari doar pentru a-si depune ouale, ci si pentru a se refugia, daca vremea este neprielnica.Cele mai bune case sunt cele plate si realizate din elemente naturale. Pasarile prefera ceva ce gasesc si in natura
Asigura-te ca exista ventilatie si o mica gura de scurgere
Adauga frunze, paie sau ramurele pentru a izola
Nu pune vreo stinghie, pentru ca acestea atrag animalele de prada
Aseaza casuta la cel putin 1,5 metri de pamant, intr-o zona insorita, iar daca pui mai multe lasa destul spatiu intre ele. Multe pasari au simtul proprietatii dezvoltat si nu le plac vecinii.

Cadite pentru pasari

Mentine o cadita curata stergand-o regulat si toarna apa proaspata, in mod constant
Daca cadita este plasata undeva afara, aceasta nu va fi foarte folosita pe timpul iernii. Pasarile se simt mai in siguranta in zone inchise, asa ca plaseaza cadita intre plante si tufe.
O cadita in panta nu se va distruge asa usor, pe timpul inghetului
Un incalzitor va face ca apa sa nu inghete
Daca optezi pentru o cadita de ceramica, uita-te de crapaturi, iar daca vezi una pune-o in casa pana trec temperaturile scazute

Recipiente pentru hrana

Aseaza-le intr-un loc sigur, inconjurat de copaci si plante
Pune seminte sau chiar cereale
Mancarea pentru pasari se strica in cateva luni, asa ca nu cumpara peste masura
O data ce ai inceput sa le hranesti, fa-o regulat, intrucat pasarile o data ce au descoperit o sursa de mancare vor continua sa vina, iar daca uiti sa le hranesti, ele vor flamande.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frantura -16-
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right