Rin Tin Tin, cel mai faimos caine actor

Rin Tin Tin, cel mai faimos caine actor
  calendar_month        
Rin Tin Tin este numele dat unui caine care a fost salvat de pe campul de lupta din timpul Primului Razboi Mondial si care ulterior a jucat in 23 de filme de la Hollywood.

Cainele, un ciobanesc german, a fost gasit printe ruinele unei cladiri din Franta, in anul 1918, de catre aviatorul Lee Duncan. De fapt, Rin Tin Tin este doar unul dintre puii pe care Duncan i-a salvat la momentul respectiv. Aviatorul l-a adoptat pe Rin Tin Tin, nume dat dupa un clovn francez.

Lee Duncan a ales sa il pastreze pe Rin Tin Tin datorita inteligentei de care a dat dovada, dar si a capacitatii acestuia de a urmari comezi dificile si complexe.

In ciuda faptului ca filmele de la Hollywood care se desfasurau pe baza unor povesti canine erau la mare cautare, niciun regizor nu a vrut sa il ia in considerare pe Rin Tin Tin. La vremea respectiva exista un alt caine, tot un ciobanesc german care lua cele mai bune roluri.

Totusi, cainele a invatat intre timp diverse trucuri si a inceput sa devina faimos pentru salturile sale la mari inaltimi. Rin Tin Tin a fost filmat in timp ce a facut un salt de 3,5 metri inaltime. In acest moment Lee Duncan s-a ambitionat sa il transforme pe caine intr-un star de cinema.

Primul rol al lui Rin Tin Tin

Rin Tin Tin a jucat pentru prima oara in filmul "Man From Hell River", in anul 1922. Atunci cainele a jucat rolul unui lup extrem de agresiv, insa rolul a fost unul secundar, lipsit de prea mare importanta.

Un an mai tarziu, Rin Tin Tin a avut parte de primul sau rol principal in filmul "Where the North begins". Aici a jucat alaturi de actrita Claire Adams, iar productia a avut un succes imens si a salvat compania Warnes Bros de la faliment.

51209.jpgAlte filme in care a jucat Rin Tin Tin:

- Shadows of the North - 1923

- The Lighthouse by the Sea - 1924

- Clash of the Wolves - 1925

- The Night Cry - 1926

- While London Sleeps - 1926

- Hills of Kentucky - 1927

- Tracked by the Police - 1927

- A Race for Life - 1928

- Jaws of Steel - 1928

- The Million Dollar Collar - 1929

- A dog of the Regiment - 1929

- Tiger Rose - 1929

- The Lone Defender - 1930

- At The Border - 1930

- Rough Waters - 1930

- The Lightning Warrior - 1931.


Rin Tin Tin a murit pe data de 10 august 1932, insa a lasat in urma sa 12 generatii de caini:

- Rin Tin Tin Junior - nascut in luna septembrie a anului 1931. A facut 3 seriale pentru diverse studiouri si a calatorit prin tara pentru a promova filmele lui Rin Tin Tin.

- Rin Tin Tin II - nascut in toamna lui 1941. Acest caine a fost folosit pentru a forma si instrui aproximativ 5000 de caini din corpul militar SUA.

- Rin Tin Tin III - nascut in 22 aprilie 1949. A jucat in seria "Aventurile lui Rin Tin Tin".

- Rin Tin Tin IV - nascut in 5 martie, 1952. A jucat si el in continuarea seriei "Aventurile lui Rin Tin Tin".

- Rin Tin Tin V - nascut in 18 martie, 1957. A participat la filmarea unui film despre cum se dreseaza un caine de companie.

Generatiile Rin Tin Tin se intind pana la 12, iar ultimul urmas este Rin Tin Tin, nascut in octombrie 2008.

Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Pentru Horia
  • person

    "nimic nu este intamplator"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right