Semne ca esti pregatita sa adopti un catel

Semne ca esti pregatita sa adopti un catel
  calendar_month        
Adoptia unui catel este un angajament enorm. Cu siguranta nu este o decizie care trebuie luata pe loc.

Un caine fericit necesita foarte multa atentie, de la stapan si veterinar, iar asta te va costa timp si bani. Am realizat o lista cu sapte semne care-ti pot spune daca esti pregatita sau nu sa ai un caine.

1. Timpul
Un caine are nevoie foarte mare de atentie, iar daca lucrezi de la 9 la 19, nu ii vei putea oferi nici macar minimul necesar. Sanatatea si fericirea unui caine sunt mentinute in mare parte de contactul permanent cu oamenii, asa ca daca micutul tau catel va sta inchis in bucatarie toata ziua, inseamna ca nu ai un orar potrivit pentru a fi stapan de animale.

2. Rabdarea
Cei dintre voi care au deja caine, cu siguranta sunteti constienti ca dresajul nu este un lucru usor. Implica mult folosirea mopului si a periei, plus foarte multa rabdare. Daca esti genul de persoana care se enerveaza repede - din pricina stresului de la munca sau oricare alt motiv - va fi greu sa te adaptezi la o viata alaturi de un caine. Catelusii raspund foarte bine la o atitudine ferma, dar iertatoare; In dresajul unui caine nu are ce sa caute furia.

3. Ai spatiu
Chiar si un caine mic are nevoie de un spatiu larg in care sa se poata plimba de voie. Daca locuiesti intr-un apartament, cainele are nevoie de cateva iesiri zilnice pentru a alerga. Daca nu ai o gradina sau un parc chiar langa casa, mai bine adopta o pisica.

4. Ai bani
Inainte sa-ti iei un caine, intreaba-te daca ai banii necesari pentru ingrijirea lui. Vizitele regulate la veterinar nu sunt ieftine si nici mancarea cainelui. Calculeaza-ti bine bugetul inainte sa-ti asumi aceasta responsabilitate financiara.

5. Stai in casa ta
Daca ai un job care impune deplasari frecvente in tara sau strainatate, cu siguranta nu poti avea un caine. Singura solutie ar fi sa ai un partener cu care sa imparti responsabilitatile legate de caine, altfel mai bine cumpara-ti un acvariu.

6. Realizezi impactul asupra casei tale
Daca esti foarte atenta cu aranjarea lucrurilor prin casa, un caine mic nu este ideea cea mai buna. Cainii mici si "adolescenti" sunt foarte activi si curiosi, iar daca iti iubesti prea mult covorul din sufragerie, un caine nu va fi niciodata pe aceeasi lungime de unda cu tine.

7. Il vrei pentru un motiv anume
Multi oameni vor caine - in special anumite rase - din foarte multe motive. Un caine nu este un accesoriu pentru plimbat in oras. In acelasi fel nu este nici doar pentru protectie - un caine care traieste intr-o curte si singurul lui scop este sa alerge potentiali talhari, nu va fi niciodata fericit. Cand adopti un caine, ar trebui sa o faci din simplul motiv ca vrei sa-ti traiesti viata alaturi de un animal.

Autor: Nuage

Recomandari