Clopoteii de vant in Feng Shui

Clopoteii de vant in Feng Shui
  calendar_month        
Regula de baza in Feng Shui este armonizarea. Energia universului este vitala pentru orice fiinta umana, insa mai importanta decat ea este armonia celor 5 elemente primordiale: lemn, pamant, aer, apa si foc.

Inca din vremurile stravechi asiaticii folosesc un instrument delicat si complex pentru armonizarea energiilor. Clopoteii de vant.

Ce sunt clopoteii de vant?
Tuburi de diverse marimi si grosimi, clopoteii sunt confectionati din metal, ceramica, lemn sau alte materiale rezonante, care odata cu orice adiere de vant produc sunete relaxante.

Scopul lor primordial este acela de echilibrare a energiilor mediului in care ei sunt plasati. De asemenea ei au capacitatea de diminuare pana la eliminare a energiilor negative, ei fiind amplasati cu precadere in zone "stramtorate" energetic, cum sunt colturile caselor sau grinzile.

Pentru a-si putea exercita adevarata putere, clopoteii de vant, asa cum le spune si numele, trebuie amplasati langa o sursa de curentii de aer.

Ce efecte au clopoteii de vant?
La fiecare adiere de vant aceste tuburi rezonante produc sunete. Cu rol terapeutic, acestea linistesc spiritele incordate si elimina tensiunile din mediu.

In functie de cate tuburi folosim la un clopotel de vant, vom stii sa armonizam energia Yin si Yang. In zonele incarcate de energie Yang se folosesc putine tuburi si invers.

De asemenea, atunci cand cumparati clopotei de vant, este obligatorie testarea lor anterior cumpararii, deoarece ei sunt dinainte acordati acustic si este posibil ca organismul sa reactioneze negativ la tonalitatea lor.

Sunt persoane pe care le linistesc sunetele inalte, pe cand altii nu le suporta si prefera in schimb tonalitatile grave.

Ce clopotei de vant se potrivesc mai bine?
Daca vrei sa-ti armonizezi interiorul casei, traditia chineza recomanda clopotei de ceramica sau metal, iar pentru exterior sunt recomandati cei din bambus si sticla.

Ca si paleta cromatica, clopoteii albastri echilibreaza sfera carierei, clopoteii verzi sfera finantelor, cei rosii mentin relatii prospere cu cei din jur.

Daca vrei copii adu in casa clopotei albi sau argintii din sticla, daca vrei concentrare sporita te poti folosi de clopoteii din ceramica neagra, iar cei din bambus cafeniu au rol de energizant general.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

viata
  • person

    ""viata merge inainte...!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right