Dormitorul cuplului - sfaturi Feng Shui

Dormitorul cuplului - sfaturi Feng Shui
  calendar_month        
Regulile Feng Shui din dormitor se bazeaza pe convingerea ca toate obiectele din camera si modul in care acestea sunt aranjate pot stimula armonia si dragostea din cuplu.

Iata care sunt cele mai bune sfaturi feng shui pentru dormitor daca vrei sa ai o relatie cat mai aproape de perfectiune.

1. Decoreaza cu draperii


Conform regulilor feng-shui geamurile fara perdele sau draperii reprezinta un element yang care are nevoie de un element yin care sa produca un echilibru perfect. In acest caz, elementul yin sunt draperiile sau perdelele. Investeste intr-o pereche de draperii de buna calitate. Acestea nu doar ca vor da un aspect foarte modern dormitorului si vor bloca lumina prea puternica atunci cand va fi cazul, dar vor impiedica si energia pozitiva sa iasa din incapere.

Un alt truc feng-shui care impiedica pierderea energiei pe fereastra este sa atarni in zona geamului cateva cristale care incetinesc procesul de pierdere a energiilor pozitive.

2. Acorda atentie culorilor

Dca vrei sa ai o relatie buna cu partenerul de viata evita sa zugravesti peretii in culori reci precum gri, albastru, alb sau negru. Nuantele ideale pentru dormitor sunt cele naturale, ale pielii. Asadar, poti picta peretii cu nuante precum bej, crem si alte culori din paleta crem si maron.

De asemenea, poti asocia acestea culori cu nuante mai deschise si mai aprinse, insa asigura-te ca acestea nu sunt obositoare si nu iti dau o senzatie de raceala.

3. Renunta la oglinzile din dormitor

Desi femeile adora oglinzile (sau mai bine spus adora sa se vada) este totusi recomandat sa eviti sa pui oglinzi in camera. Conform teoriilor feng shui, oglinzile reflecta problemele cu care te confrunzi in viata de zi cu zi si unele chiar mai grave: depresia, singuratatea si problemele existente intr-o relatie. Daca nu esti dispusa sa renunti la oglinda din camera ar fi bine ca cel putin pe timpul noptii sa o acoperi pentru a evita ca aceasta sa reflecte lucrurile negative si sa iti permita tie si partenerului sa aveti nopti linistite si relaxate.

4. Alege cu atentie imaginile din dormitor

Chiar daca fotografiile si tablourile reprezinta o modalitate buna de a personaliza un dormitor trebuie sa stii ca nu orice imagine este binevenita in camera cuplului. Imaginile au un impact puternic asupra starilor emotionale si se conecteaza la visele din timpul noptii.

Evita sa atarni pe pereti tablouri sau fotografii deprimante, in tonuri agresive sau total discrepante cu viata unui cuplu. Totodata, pentru ca dormitorul este un spatiu privat al cuplului, evita sa ai fotografii cu parintii, prietenii, socrii si cu alte persoane in afara de tine si partenerul de viata.

Pe de cealalta parte, imaginile te pot ajuta sa contruiesti mai rapid lucrurile pe care ti le doresti sau sa atingi perfectiunea. De exemplu, daca ai mici probleme de cuplu sau pur si simplu incerci sa le previi, atarna pe perete o poza cu tine si cu iubitul tau in una dintre cele mai fericite perioade din viata voastra. De asemenea, daca vrei sa achizitionezi o casa, un tablou cu o casa frumoasa, eventual in mijlocul naturii, inconjurata de verdeata si multe flori este cea mai buna imagine pe care o poti atasa dormitorului tau.

Autor: Corina Petrea

Recomandari