Feng Shui in culori - foloseste culorile gri si alb

Feng Shui in culori - foloseste culorile gri si alb
  calendar_month        
Culorile sunt printre cele mai eficiente modalitati de echilibrare a energiei cu ajutorul feng shui.

Fiecare culoare este expresia unuia dintre cele cinci elemente feng shui: Focul, Pamantul, Metalul, Apa si Lemnul. Elementele sunt folosite in arii specifice potrivit hartii energetice feng shui.

Cum spuneam si in articolele precedente , acest ghid al culorilor feng shui te va ajuta sa alegi cea mai buna combinatie de culori pentru o casa armonioasa. Continuam astazi cu elementul Metal si culorile sale: Gri si Alb.

Metalul - Claritate si precizie

Elementul feng shui Metal aduce calitatile formelor ascutite, ale preciziei, claritatii si eficientei: prezenta sa echilibrata va ajuta sa traiti o viata plina de claritate.

Metalul este elementul feng shui al vestului si nord-vestului.
Elementul Metal se poate folosi si in nordul casei sau biroului.
Culorile acestui element sunt griul si albul.

Griul

In feng shui, fiecare culoare aduce o calitate diferita a energiei. Culoarea gri este de obicei folosita in cele doua nuante comune ale sale: plictisitoare - griul intunecat fara luciu si cea sofisticata: griul nobil.

Griul este cel mai bine folosit in partea de vest (creativitate & copil), nord-vest (binecuvantare) sau nord (cariera).

Evita un gri puternic in partea de est sau sud-est a casei, deoarece ambele zone apartin elementului Lemn, iar culoarea gri, apartinand Metalului, distruge lemnul. De asemenea, trebuie evitata o cantitate prea mare de gri in dormitoare.

Un gri cald si stralucitor aduce o energie pozitiva casei, mai ales in sufragerie, intrare si birou.

Albul

Culoarea feng shui care exprima puritate si inocenta este albul. Aceasta culoare este considerata si una dintre culorile supreme ale traditiei Yogi antice.

Chiar daca este culoarea zapezii imaculate sau rochia superba a unei mirese, un alb pur fascineaza cu energia sa a inocentei si a noilor posibilitati.

Albul se poate folosi in orice zona a casei, in special pentru a contrasta cu anumite culori. Totusi, albul este recomandat in special in zonele in care Metalul este elementul dominant, cum ar fi vestul si nord-vestul casei sau biroului.

Incearca sa limitezi o tema axata numai pe alb in zonele de est si sud-est ale casei si incearca sa folosesti aceasta culoare mai mult ca suport decat ca element dominant.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Oscar after parties
  • person

    "fashion is the science of appearances"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right