Orientarea gradinii feng shui

Orientarea gradinii feng shui
  calendar_month        
Nu conteaza cat de mica sau de mare, in ce stil sau ce tematica este gradina casei tale atunci cand vrei sa aplici principiile feng shui. Amplasarea corecta a plantelor, pomilor dar si a accesoriilor te pot energiza si iti pot amplifica chi-ul.

Ideea de baza in proiectarea unei gradini feng shui este extinderea cat mai mult a spatiului, din punct de vedere vizual.

Stabileste amplasarea gradinii

Primul pas este sa stabilesti orientarea gradinii cu ajutorul unei busole precise. Acest lucru il poti face stand in exteriorul casei, in fata usii principale. Gradina se poate afla intr-unul din cele 4 puncte cardinale principale sau in celelalte 4 secundare.

In functie de punctul cardinal iti vei putea amenaja gradina astfel incat sa-ti sporesti sansele, sa-ti cresti energiile si sa le reduci pe cele negative.

1. Gradina orientata spre nord

Apa este elementul vital al gradinii nordice, asa ca orice fantana, put sau raulet este binevenit.

Iata 3 reguli de aur de care trebuie sa tii cont:Apa trebuie sa fie intr-o continua miscare si aerisita. Chiar si un iaz cu pesti se considera apa in miscare. Apa statuta aduce un chi fara energie.

Apa curata este un must.

Apa nu trebui sa stea in umbra, iar daca mor pestii sau testoasele din ea, acestea trebuie inlocuite rapid.

2. Gradina orientata spre sud

Focul si Fenixul (aduce posibilitatea anvansarii in cariera) este regele acestei gradini care are nevoie de o lumina corespunzatoare si accesorii reprezentand statui cu pasari.

Florile si plantele din aceasta gradina vor creste armonios deoarece Focul presupune caldura. Tot pentru a va bucura de gradina sudica este bine sa iluminati cu becuri cat mai diferit pozitionate. Lampioanele sunt o alegere ok.

O modalitate de a va amenaja gradina este sub forma triunghiulara iar in centru este bine sa dispuneti o statuie cu o pasare (cocor, cocos sau papagal).

3. Gradina orientata spre vest sau nord vest75403.jpgMetalul Mic si cel Mare trebuie sa va ghideze in realizarea unei gradini accesorizate cu clopotei metalici, forme rotunde si constructii din piatra sau metal.

Umbra este necesara in aceste gradini asa ca pomii fructiferi sau ornamentali sunt alegea potrivita.

Statuile trebuie sa fie armonioase, nici prea abstracte, nici prea mari.

Pont: atarna clopotei metalici in fata intrarii in casa, si nu de o creanga de copac.

4. Gradina orientata spre est sau sud-est

In aceste gradini Lemnul Mic si cel Mare ghideaza principiile, asa ca mergi pe o linie cu plante pitice, copaci ornamentali si palcuri de flori si, daca este posibil, bambusi.75401.jpgAceasta gradina trebui sa aiba un dragon verde. Ori ca este facut din flori cum ar fi crizanteme sau orhidee, unul din ceramica ori o denivelare a pamantului.

Alege ca pom ornamental magnolia si planteaza-l intr-un colt, dar ai grija la inaltime, arborii prea inalti creeaza dezechilibru.

5. Gradina orientata spre nord-est

Simbolul cheie este Pamantul Mic, asadar gradina alpina cu accesorii de piatra si prundis e perfecta.75402.jpg

Gradina trebuie orientata in jurul unei roci. Ornamentele de piatra si aleile din dale trebuie sa se afle in aceasta gradina. Poate fi construit si un mic zid care reprezinta trainicia.
6. Gradina orientata spre sud-vest

Elementul guvernant este Pamantul Mare, asa ca o gradina orientala cu pietris si prundis ar fi ideala.

Gandeste-te la o gradina japoneza, care include pietris decorativ, bolovani si munti miniaturali. Pentu stimularea energiei Yang puneti un felinar si lasati-l aprins macar 3 ore pe noapte.

Sursa: Feng Shui pentru gradini, autor Lillian Too

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Dinamo-Steaua
  • person

    "nu m-am plictisit de viata.au trecut 30 de ani de cand respir aer poluat,dar rezist."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right