Sfaturi de design pentru o gradina Feng Shui

Sfaturi de design pentru o gradina Feng Shui
  calendar_month        
O gradina frumoasa si aerisita te poate deconecta mai mult decat o poate face orice plimbare.

Insa sunt cateva lucruri de care e bine sa tii cont pentru a-ti crea gradina perfecta Feng Shui, in armonie deplina cu energia universala.

-Pastreaza gradina curata intotdeauna. Strange orice frunza sau floare cazuta care poate perturba armonia gradinii tale.

-Asigura-te ca ai in gradina ta toate elementele Feng Shui: pietre naturale pentru borduri, o sursa de apa curgatoare, lemn la bancute, gard sau alt mobilier de gradina.

-Formele rotunjite sunt in armonie cu regulile Feng Shui. Indiferent ca este vorba de o fantana rotunda, de un rond de muschi oval sau de lapmadare rotunde care ofera un iluminat discret seara, formele rotunde asigura libera circulatie a energiei pozitive.

-Coloristica gradinii Feng Shui este determinanta. Culorile puternice sunt un atu important, mai ales in cazul plantelor armonizate celor 5 elemente Feng Shui: plante in armonie cu lemnul (anthurium), plante in armonie cu focul (floarea-soarelui, margareta), plante in armonie cu pamantul (clematitele), plante in armonie cu metalul (iarba grasa), plante in armonie cu apa (ochiul-boului).

-Statuetele reprezinta un simbol al gradinii Feng Shui. Cu conditia ca acestea sa fie de mici dimensiuni si plasate in extremitatile gradinii. Ele pot fi din piatra, teracota sau metal.

-Rosul este asociat cu vitalitatea si prospetimea. Galbenul cu puterea vindecatoare a soarelui. Rozul cu profunzimea sentimentelor si violetul cu norocul si misterul. La fel ca si culoarea, mirosul sporeste frumusetea unei gradini Feng Shui. Cel delicat, placut, al florilor curgatoare, sau cel patrunzator, fascinant, al trandafirilor cataratori.

-Nu uita de lumina in gradina ta Feng Shui. Plaseaza sursele de iluminat in partea sudica daca vrei relatii armonioase cu cei din jurul tau.

-Nu plasa trandafirii la intrarea in gradina, deoarece spinii acestora blocheaza energia pozitiva. La fel si in cazul arborilor cu frunzisul in forma de tepi, cum este pinul sau bradul. Alege plante cataratoare delicate, in culori pastel.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

stii
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right