Vis de portelan

Vis de portelan
  calendar_month        
Cunoscut inca din antichitate pentru proprietatile deosebite pe care le are, portelanul reprezinta materialul care a dat forma celor mai importante reprezentari artistice ale culturii chinezesti.

Lutul trebuie trecut prin foc si temperaturi inalte pentru a fi transformat in portelan. Dar de indata ce este portelan, nu se mai poate transforma inapoi, in lut, spune o veche zicala orientala, cu autor necunoscut.

Cunoscut ca material de pret printre maestrii ceramicilor fine, portelanul si-a conturat renumele intr-un numar considerabil de reprezentari artistice, considerate obiecte de patrimoniu in China.

Predominant in cultura populara chinezeasca, sub doua forme - fie prelucrat la temperaturi extrem de inalte, fie prelucrat la temperaturi mai scazute, portelanul joaca un rol important pentru multe dinastii.

Primele vase din portelan descoperite au fost realizate in urma cu 18.000 de ani, in pestera Yuchanyan din sudul Chinei. Alte descoperiri din pestera Xianrendong si tinutul Wannian, ambele situate in provincia Jiangxi, dateaza obiecte din portelan fabricate intre anii 9.000 si 4.000 i.H.

Revolutionarea modului de prelucrare si decorare a obiectelor din portelan a avut loc in timpul dinastiei Ming, intre anii 1368 si 1644, perioada in care a aparut si o clasificare a portelanurilor chinezesti, in functie de materialele folosite si mai ales intrebuintarea obiectelor rezultate.

Astfel, au devenit cunoscute vasele funerare Sancai, seturile de ceai Jian, vasele imperiale Ding, obiectele decorative Ru si serviciile de vesela Qingbai, fiecare diferentiindu-se prin grosimea materialelor, nivelul de opacitate si mai ales expresiile artistice folosite.

www.fengshui-market.ro te invita sa descoperi finetea portelanurilor orientale, prezentandu-ti iscusinta maestrilor asiatici, in cinci colectii deosebite: Flowers Black & White, Effendi, Simply Asian, Bamboo Classic si Happiness.

Fie ca esti sedus de elementele decorative florale, motivele traditionale indiene sau accentele ornamentale chinezesti, cele cinci colectii recontureaza delicat canoanele bunului gust si iti deschid usa catre expresia artistica de neegalat a acestei stravechi traditii.

75694.jpgFlowers Black & White

Alb si negru, intrepatrunderi de motive grafice si un aranjament surprinzator, gandit sa-ti incante privirea. Un Yin&Yang al simturilor, gata sa-ti transforme momentul de intimitate cu cea mai buna prietena intr-o explozie de placere si dichis.

75696.jpg


Effendi

Lasa-te cuprins de misterele indepartatei Indii alaturi de colectia Effendi, rasfatul tau de portelan care te duce departe, catre ceaiurile exotice si magia acestui idepartat taram asiatic. Avand motive indiene, acest set de ceai te va fascina prin eleganta detaliilor decorative, dar si prin calitatea portelanului care va deveni in scurt timp unul dintre motivele tale preferate pentru a lega noi prietenii.
Simply Asian

Esti gata pentru o noua dragoste la prima vedere? Rezerva-ti un moment de rasfat impreuna cu cei dragi, servind cele mai delicioase preparate ale stravechii bucatarii chinezesti in recipientele din portelan Simply Asian! Traieste din plin explozia de detalii vizuale si tactile care te incanta de indata ce ai atins piesele din aceasta colectie, fiecare fabricate din cel mai fin portelan!75695.jpg


Bamboo Classic

Colectia ta de obiecte decorative din portelan nu poate fi completa fara seturile Bamboo Classic. Incluzand farfurii, cescute si farfurioare de ceai, aceste seturi prezinta desene specifice chinezesti, cu frunze de bambus stilizate si texturi care echilibreaza linia elegant conturata a celor mai de pret portelanuri orientale.

75697.jpg


Happiness

Rezerva-ti un moment de rasfat cu Happiness, seturile de ceai cu care poti descoperi magia ritualului chinezesc de servire a ceaiului. Fabricate din portelan de cea mai buna calitate, seturile de ceai Happiness prezinta ilustratii si texturi budhiste, foarte cautate de cei pasionati de aceste ritualuri, dar si de persoanele care isi doresc noi influente decorative.

Recomandari