Cactusii curgatori

Cactusii curgatori
  calendar_month        
Daca preferi plantele curgatoare, probabil ca nu te-ai gandit niciodata ca exista si cactusi de acest fel, cu care iti poti infrumuseta gradina sau balconul. Iata ce tipuri de cactusi trebuie sa cauti!

Tipuri de cactusi curgatori

Sedum morganianum

Unul dintre cei mai frumosi cactusi curgatori este Sedum morganianum sau iarba grasa. El creste in ghiveci si ramurile sale cad in cascada peste marginile ghiveciului. Ramurile sunt scurte, bogate si de un verde aprins. Intreaga planta este acoperita cu muguri albastri-argintii. Cactusii curgatori se inmultesc in general usor, iar iarba grasa nu reprezinta o exceptie!

Sanservieria parva

Un alt tip de cactus curgator este Sanservieria parva sau zambila de Kenya. Acest cactus arata la baza ca o planta dreapta, dar pe masura ce creste devine curgator. Frunzele sale sub forma de lance pot ajunge pana la 45 cm lungime. Florile sunt mici, de culoare alb cu tenta roz.

Othonna capensis

Este o planta nativa din Africa de Sud, facand parte din familia margeretelor. Ea are tulpini curgatoare, care pot ajunge pana la cativa metri in lungime. Orthonna face flori mici galbene, care au nevoie de mult soare pentru a se deschide. E un cactus foarte frumos de agatat!

Ceropegia woodii

Ceropegia woodii are denumirea populara de Lantul inimilor, deoarece frunzele sale au forma de inima. Tulpinile sunt lungi, semanand cu o liana. Partea superioara a frunzelor este verde-albastruie, cu o tenta argintie, iar partea inferioara este gri-mov. Tulpinile cresc repede in lungime, de aceea Ceropegia este o planta agatatoare foarte frumoasa.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Eu si ea
  • person

    "de ce l-a creat dumnezeu p adam? pt a avea o schita pt a putea face femeia perfecta!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right