Ce plante alegi pentru balcon pe timpul verii?

Ce plante alegi pentru balcon pe timpul verii?
  calendar_month        
Vara e frumos sa ai balconul inflorit. Plantele si ghivecele cu flori ne fac ferestrele mai vesele si mai frumoase.

Fiecare planta are insa locul ei pe balcon. Trebuie sa stii care sunt plantele ce pefera sa fie expuse la soare de cele care prefera umbra. In cele ce urmeaza, iti voi explica cum sa alegi plantele bune pentru balconul tau si cum sa le fertilizezi corect pentru a avea flori perfecte pana la sfarsitul verii.

Pentru a alege plantele inteligent, trebuie sa urmaresti orientarea balconului. Daca e orientat spre sud, alege plante ce iubesc soarele. E vorba de petunii, muscate, crizanteme si verbina curgatoare.

Plantele care iubesc umbra se descurca mai bine pe balcoanele orientate spre vest. Ai grija sa nu le uzi in exces, caci umiditatea stagnanta poate duce la putrezirea plantelor. In plus, radacinile care prefera umbra se dezvolta mai bine in pamantul uscat. Cercelusul, sporul casei, feriga, iedera si begonia se dezvolta cel mai bine pe balcoanele umbroase.

Atunci cabd plantezi, ai grija la urmatoarele:

maximum 4-5 plante intr-o jardiniera de 1 metru lungime
dispune-le in functie de caracteristicile lor de dezvoltare: plante curgatoare spre exteriorul jardinierei, pentru a cadea frumos, si plante de talie mare la interior.
alege plante de talie mica pentru a umple spatiile dintre plantele curgatoare si cele inalte.

Ca florile sa se pastreze mai multa vreme, ofera-le plantelor ingrasamant. Begoniile si muscatele infloresc toata vara daca le amesteci pamantul cu zat de cafea. Doza potrivita: 2 maini de zat la 1 jardiniera de 1 metru. De asemenea, adauga ingrasamant in pamant: o data pe saptamana, 1 cm3 de ingrasamant la 1 litru apa.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Din nou despre proiectele pe fonduri structurale
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right