Crizantemele

Crizantemele
  calendar_month        
Imi aduc aminte de gradina bunicii mele. Era o bucurie sa o privesti in orice anotimp.

Vara era plina de garofite, iar toamna tufele de crizanteme impodobeau frumos curtea in care mi-am petrecut o mare parte din copilarie.

Adeseori obismuiam sa fac buchete pe care apoi sa le daruiesc vecinelor. Acum ma multumesc doar cu balconasul meu, o gradinita de apartament, un mic loc in care ma relaxez ori de cate ori simt nevoia.

Daca si tu iubesti florile de apartament, nu ai cum sa nu fi ingrijit niciodata o crizantema . Este foarte simplu.

Nu sunt deloc pretentioase. Aspectul lor bogat in frunze si flori te cucereste imediat.Daca nu ai ingrijit niciodata o astfel de floare, atunci iata cateva informatii care ar putea sa-ti fie de ajutor:

Exista o varietate de tipuri care infloresc la sfasitul lui octombrie. Acesta planta ornamentala este usor de ingrijit si poate creste in gradini cat si in ghivece.

Crizantemelor le place foarte mult lumina. Producerea florilor si inflorirea lor depinde foarte mult de procesul de fotosinteza.

Pamantul de la radacina acesteia nu trebuie sa fie prea comprimat. Asadar, pamantul trebuie sa permita drenajul.

Daca abia ti-ai cumparat sau primit o crizantema si nu mai infloreste, atunci pana la formarea altor boboci este bine sa folosesti fertilizatori. Acestia vor fortifia planta, iar tu te vei bucura din nou de frumusetea florilor parfumate.

La finele lunii august taie tulpinile uscate si dispune ghivecele intr-un loc ferit.

Inmultirea plantei se poate face cu ajutorul divizarii tufelor, prin butasi din portiuni de tulpina de la varf si prin seminte (primavara).

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Prejudecata
  • person

    "si din cenua￯a￯, prin lupta￯, se ridica￯"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right