Cum cresti un lamai

Cum cresti un lamai
  calendar_month        
Lamaii sunt crescuti atat pentru fructele lor cat si pentru aspectul decorativ al frunzelor, florilor si fructelor lor galbene.

Lamaii sunt cultivati in climate calduroase de mii de ani, si pot fi crescuti atat in scopuri comerciale cat si pentru uz personal.

Daca vrei sa-ti decorezi casa cu un lamai, iata ce ai de facut:

Planta care are cele mai mari sanse de a supravietui in acest tip de mediu este soiul Dwarf - sunt ceva mai usor de ingrijit. Cauta pomi care sunt vanduti pentru culturi in ghiveci precum lamaiul Meyer.

De unde ii poti achizitiona? Cauta pe internet numele plantei pe care o doresti si vei gasi destule optiuni.

Lamaiul tau are nevoie de cel putin 5-6 ore de lumina solara in fiecare zi si ar trebui udat la cateva zile. Cat despre fertilizare, in primii ani de viata aceasta ar trebui realizata la fiecare 6-8 saptamanai.Ghiveciul in care se afla trebuie sa fie suficient de mare pentru a se putea dezvolta si sa fie dotat cu gauri pentru drenarea adecvata a apei.

Cu toate astea, pentru ca pamantul sa nu curga si el o data cu apa, acopera fundul ghiuveciului cu o plasa, in genul celor pentru tantari. Asigura-te ca solul este afanat pentru a usura drenarea apei.

Practic, tot ceea ce ii trebuie pomului tau sunt lumina soarelui si apa. Nu trebuie sa-l tii neaparat in casa in lunile calduroase, il poti pune pe terasa sau pe balcon.

Cu toate astea, cand il muti de la o sursa de lumina la alta, este recomandat sa o faci treptat. Spre exemplu, cand sezonul se apropie de sfarsit, si e din ce in ce mai cald afara, adu-l in casa cateva ore pe zi, si invers, cand vremea devine rece din nou. Ocazional va trebui sa il mai tai.

Daca il vei uda regulat, ii vei oferi destula lumina si il vei taia atunci cand e nevoie, pomul tau iti va oferio recolta bogata de lamai fara sa fie nevoie sa parasesti casa pentru a le cumpara din piata. Un lamai traieste in medie intre 10 si 20 de ani, in functie de cum este ingrijit.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

pasiunea
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right