Cum recoltezi Iasomia

Cum recoltezi Iasomia
  calendar_month        
Sunt multe tipuri de Iasomie, dar un lucru este sigur: toate miros minunat. Poti sa plantezi Iasomia in gradina ta, sau in ghiveci in casa, pentru aroma ei imbietoare, sau o poti cultiva cu intentia de a strange recolta.


Unele varietati de iasomie sunt folosite in potpourri si parfumuri, alte varietati sunt folosite in ceaiuri, sau chiar ca ingrediente aromate in bucatarie.


Urmeaza urmatorii pasi simpli pentru a recolta Iasomia.


1. Cultiva si creste Iasomia. Poti sa alegi orice varietate doresti, dar cel mai bine ar fi sa o plantezi pe cea careia ii merge bine in regiunea ta. Daca vrei sa o cultivi pentru ceaiuri aromatice, alege Iasomia pentru infuzie.
2. Culege florile de Iasomie dimineata devreme. Floarea se deschide pe timpul noptii si este inchisa strans dimineata. Asta este cea mai buna perioada pentru a culege planta delicata.


3. Prinde floarea cu degetele si trage de ea. Cu grija insa. Daca executi miscarea prea rapid si brutal poti rani planta.


4. Pune florile de Iasomie la pastrare intr-un loc uscat si racoros pana te decizi ce vrei sa faci cu ele.


5. Prepara uleiuri si oteturi aromate. Pune florile de Iasomie intr-un borcan cu ulei de masline sau otet de mere pentru a le oferi o aroma diferita. Acestea le poti folosi cu succes in salate si la gatitul legumelor.


6. Usuca Iasomia culegand florile cu tulpinile atasate, legandu-le in snopuri si atarnandu-le cu petalele in jos, in spatii inchise, timp de mai multe saptamani. Dupa ce s-au uscat, poti smulge petalele pe care le poti folosi in potpourri si ceaiuri aromate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

EA File de poveste
  • person

    "in viata iubesti cu adevarat o singura data...restul sunt doar forme ale iubirii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right