Cum sa faci un aranjament floral special

Cum sa faci un aranjament floral special
  calendar_month        
Un aranjament floral poate fi realizat chiar acasa, atunci cand ai suficient de multe flori, de diverse tipuri.

In loc sa le asezi pur si simplu intr-o vaza, cu putina atentie pentru detaliu ai posibilitatea sa realizezi un aranjament care va atrage toate privirile celor care intra in acea incapere.
1 Cauta flori in surse diferite

Orienteaza-te dupa florile de sezon, intr-o prima instanta, pentru a sti care sunt acele flori care pot fi gasite cel mai usor. Apoi vezi in florariile mari ce alte plante mai poti gasi, care nu sunt neaparat de sezon, dar care te-ar ajuta la compozitia generala a acelui aranjament. Florarii specialisti si chiar
cultivatorii care isi vand direct produsele te pot ajuta cu sfaturi si informatii.

2 Alege o paleta de culori

Pentru un efect maxim, alege o paleta restransa de culori. Bazeaza-te pe alb si verde pentru umplutura si alege alte 2-3 culori.

3 Opteaza pentru fire lungi

Pe langa fundalul verde sau alb, mai ai nevoie de cateva fire care sa iasa in evidenta. Acestea pot fi flori mai mari sau mai inalte, impunatoare.

4 Alege recipientul potrivit

In functie de tipul de aranjament, este important sa alegi un recipient potrivit, astfel incat florile sa stea fixate bine, sa aiba apa suficienta si sa arate atractiv. De exemplu, nu este recomandat sa folosesti un vas cu gura cu un diametru mai mare de 1 cm. Cu cat este deschiderea mai mare, cu atat vei avea nevoie de mai multe flori pentru ca acestea sa nu arate neglijent.

5 Aranjeaza florile pe rand

Pregateste firele inlaturand frunzele care ar atinge apa si taind coditele pe oblic, astfel incat sa ajunga mai usor apa la flori. Pune in vas prima data florile de marime medie, aranjandu-le pe toata suprafata. Adauga apoi florile inalte, presarandu-le astfel incat sa obtii o armonie. Adauga apoi florile cele mai delicate, mici, fine, pentru ca impactul vizual sa fie maxim, atat la nivel de textura, cat si de marime si culoare.

Autor: Maria Ionescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Probleme structurale
  • person

    "despre fonduri europene nerambursabile"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right