Cum sa-ti faci o bolta din floarea pasiunii

Cum sa-ti faci o bolta din floarea pasiunii
  calendar_month        
Exista peste 400 specii de floarea pasiunii , ale caror flori variaza in diametru de la 1 pana la 15 cm. Ele cresc in mod natural din America de Sud pana in Mexic.

Iata cum sa folosesti floarea pasiunii pentru a-ti face o bolta in gradina si cum sa o ingrijesti in ghiveci!

Floarea pasiunii in gradina

Culorile vibrante si parfumul imbatator al acestei flori face din aceasta un oaspete binevenit in orice gradina.

Din nefericire, din cauza originilor sale, majoritatea speciilor de floarea pasiunii nu supravietuiesc in gerul iernii de la noi din tara.

Deoarece floarea pasiunii este o planta agatatoare, cel mai bun loc de plantare este langa un gard sau pe spalieri, pentru a forma bolta.

Partile aeriene ale plantei vor muri in timpul iernii, dar daca adaugi un strat gros de mulci la baza ei, floarea pasiunii supravietuieste peste iarna, iar primavara ii dau muguri noi.

Deoarece planta poate atinge si 6 metri in lungime intr-un singur sezon, uscarea ei in timpul iernii o va tine sub control.

Floarea pasiunii este o planta tropicala, ce are nevoie de soare direct si sol bine drenat. Doua fertilizari pe an, una la inceputul primaverii si una la mijlocul verii, este toata ingrijirea de care are nevoie floarea pasiunii.

Floarea pasiunii in ghiveci

Daca locuiesti intr-o zona unde iarna este prea dura pentru fragila floarea pasiunii, nu dispera.

Poti sa o plantezi vara in gradina, iar iarna sa o muti intr-un ghiveci la interior, pentru a o proteja de ger. Ea se taie toamna la o lungime rezonabila, inainte de a fi mutata in casa.

Ingrijirea acestei flori la interior este usoara: tot ce ai de facut e sa o platezi intr-un ghiveci mare si sa o asezi la o fereastra scaldata in soare. Solul trebuie sa fie umed in permanenta, dar sa nu balteasca apa.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Monolog vs Scrisoare pentru El
  • person

    "cand trei femei discuta, se numeste conversatie. dupa ce una dintre ele pleaca, se numeste barfa."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right