Flori de primavara pentru balconul tau

Flori de primavara pentru balconul tau
  calendar_month        
Autor: Corina Petrea

Vremea capricioasa din aceasta primavara nu ar trebui sa te impiedice sa iti decorezi balconul cu flori specifice sezonului.

Panselutele, lalelele si brandusele sunt doar cateva dintre cele mai gingase si delicate plantele care pot transforma balconul tau intr-o mica gradina plina de culoare si farmec si care care nu au nevoie de o ingrijire deosebita pentru a-si mentine frumusetea si prospetimea pe toata durata primaverii.


76209.jpg


Panselute
Panselutele sunt unele dintre cele mai frumoase si delicate flori ale primaverii. Acestea inveselesc orice gradina sau balcon prin simpla lor prezenta.

Perioada de viata a panselutelor este de la inceputul lunii martie, pana la finalul lunii mai. Acestea nu sunt foarte pretentioase (motiv pentru care sunt plantate chiar si in gradinile din orase) si sunt rezistente la temperaturi scazute.

Asadar, nu este necesar sa le aduci in casa dupa lasarea intunericului.

Pe de cealalta parte, panselutele nu tolereaza temperaturile prea ridicate, motiv pentru care ar fi bine sa le feresti de razele puternice ale soarelui, cu ajutorul unei umbrelute sau prin asezarea acestora intr-o loc umbros.76210.jpg


Narcise
Narcisele sunt printre primele flori ale primaverii si aduc promisiunea unei vremi frumoase si calduroase. Acestea sunt recunoscute rapid dupa mireasma placuta pe care o emana, dar si dupa delicatetea cu care rasar din pamant.

pentru ca sunt foarte rezistente, atat la temperaturi care alterneaza, cat si vant si ploaie, narcisele pot reprezenta un decor uimitor pentru balconul tau.

Poti cumpara narcisele direct in ghiveci sau poti achizitiona bulbii care sa ii plantezi in ghivece de ceramica. Pentru a stimula dezvoltarea narciselor ai nevoie de putin ingrasamant special pentru plantele cu flori.

Totusi, cel mai bun stimulent este soarele.76211.jpg


Branduse
Si brandusele sunt flori gingase de primavara care pot fi asezate in balcon. O regula foarte importanta pentru buna dezvoltare a acestora este plasarea ghivecelor intr-un loc luminos. Altfel, brandusele se vor dezvolta incet si se vor ofili rapid. De asemenea, inainte de plantare , ar fi bine sa realizezi un amestec din pamant fertil, nisip si frunze putrezite si sa imprastii rezultatul peste solul in care urmeaza sa fie florile.

Brandusele se uda o data pe saptamana, iar cand vremea se raceste din ce in ce mai mult, udarile vor trebui reduse considerabil. Pentru a fertiliza plantele este nevoie de aplicarea unui produs special pentru plantele cu flori.51275.jpg


Lalele
Desi sunt undele dintre cele mai frumoase flori ale primaverii, lalele au io durata de viata limitata, oricat de bine ingrijite ar fi. Insa chiar daca ele tin numai cateva saptamani, merita sa iti docorezi si infrumusetezi balconul cu ajutorul acestora.

Ofera lalelelor lumina din belsug si planteaza-le intr-un sul usor drenabil si nisipos.

Recomandari