Florile preferate si vaza pentru ele

Florile preferate si vaza pentru ele
  calendar_month        
Fiecare din noi are o floare preferata insa nu toti stim cu ce tip de vaza s-ar potrivi ea. De multe ori vedem aranjamente florale care desi sunt formate din flori extraordinar de frumoase, creeaza un ansamblu nepotrivit, impreuna cu vaza in care sunt asezate.

Iata, asadar, ce tip de vaza ar trebui sa alegi daca vrei ca florile tale sa "straluceasca":

Vaza inalta, tip cilindru

Aceste vaze ajung si la inaltimea de 1 m, asa ca ai grija unde le asezi, pentru a nu crea un ansamblu interminabil. Cele mai potrivite zone sunt podeaua sau treptele scarilor, iar florile care le armonizeasa imaginea sunt Forsythia, Strelitia

Vaza inalta, larga in partea inferioara si cu gat subtire

Ca inaltime ele ajung pana pe la 80 cm, deci vor sta tot pe podea. Daca sunt din sticla colorata, poti pune in ele crengute de copaci inflorite, din sticla transparenta orhidee, iar daca sunt din ceramica mata poti aseza frunze uscate, spice de grau sau papura.

Vaza ovala

Seminalta, pana la 75 cm sau medie, de maxim 50 cm, ea formeaza un ansamblu elegant alaturi de lalele si cale, albe sau violet inchis.

Vaza rotunda, mica, cu gat ascutit

Nimic nu arata mai potrivit in astfel de vaze decat un buchetel de trandafiri frumos mirositori sau unul de bujori rosii ca focul. Ai grija sa le retezi tijele destul de scurte.

Vaza rotunda, tip bol

De obicei este confectionata din sticla transparenta si pune in valoare intr-un mod deosebit nuferii si combinatia lor alb-verde, insa merg si calele albe.

Vaza inalta, dreapta

Inalte si cu colturi destul de proeminente, acest gen de vaze, de regula transparente si din sticla groasa, cer niste flori pe masura, cu inflorescente mari si bogate, cum sunt hortensiile sau liliacul.

Vaza larga in partea superioara si ingusta jos

Genul clasic de vaza, ea este potrivita pentru multe tipuri de flori, insa ai grija la lungimea tijelor, in functie de inaltimea vazei. Merg flori cu inflorescenta mica, insa in numar mare, cum sunt freziile si liliacul.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Strigat de durere
  • person

    "suntem aidoma unor umbre in spatele unui cuvint"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right