Ginko Biloba - miraculosul arbore stravechi

Ginko Biloba - miraculosul arbore stravechi
  calendar_month        
Prima mentiune a arborelui Ginko Biloba apare intr-o lucrare chinezeasca din secolul al XI-lea, sub denumirea de "cais de argint", dar se pare ca era cunoscut si plantat in gradinile templelor budiste inca din secolul al VIII-lea.

Motivatia acestei preferinte este destul de neclara, dincolo de caracterul ornamental. Se spune ca doi arbori,plantati unul langa altul, simbolizau acordul contrariilor, principiile de echilibru si fecunditate.
Chinezii din vechime il mai numeau "I-cho","arborele picior de rata" datorita asemanarii formei frunzelor sale cu piciorul pasarii.

Denumirea Ginko provine din pronuntia japoneza "yin-kuo" care inseamna "fruct de argint".



Ginko este un arbore cu frunze cazatoare, cu trunchiul inalt, depasind la exemplarele batrane,50m.

Arbori Ginko de mari dimensiuni se gasesc si in Japonia, in gradinile templelor sintoiste, fiind plantati, probabil cu mai putin de 1000 de ani in urma.



In China antica Ginko mai era numit si "arborele memoriei", folosit in medicina traditionala deoarece compusii din frunzele sale imbunatateau activitatea creierului.
Asigura tratamentul unor boli diverse, de la degerari la infarct, ameteli, dementa senila, sindromul lui Meniere si inca altele.

Recomandari