Gradina de ciocolata

Gradina de ciocolata
  calendar_month        
In gradina ta poti face o lume de ciocolata. Si nu este vorba de plantele in culori ciocolatii sau au plantele cu cuvantul ciocolata in denumire ca Chocolate Ruffles sau Heuchera (frunzis maro), Chocolate Soldier sau columbinele (flori maronii, Chocolate Chip sau ajuga (frunzele tinere sunt maronii). Este vorba de mirosul pe care l-ai putea simti cand te plimbi prin gradina.

Din pacate daca aroma lor te va face sa-ti fie foame va trebui sa ai cu tine un baton de ciocolata, intrucat aceste plante nu sunt comestibile. Doar doua din specia geranium si menta sunt bune de mancat si au gust modest de ciocolata.

Floarea de ciocolata (Berlandiera lyrata)

Aroma de ciocolata care vine de la aceste margarete cu ochii caprui se simte cel mai bine dimineata. Acestei flori salbatice ii merge bine si cu apa putina. Are o durata scurta de viata dar rasare singura.

Geranium de menta si ciocolata (Pelargonium tomentosum "Chocolate Mint")

Specia geranium are multe arome: mar, ananas, portocala. Era de asteptat sa se gaseasca si o specia cu miros de ciocolata. Frunzele, si nu florile poarta aceasta aroma.Menta de ciocolata (Mentha x piperita "Chocolate Mint")

Aceasta planta are noua parti menta si o parte ciocolata. Ca si celelalte plante din aceasta specia mirosul de menta de raspandeste mult mai ales prin rizomi (tulpina subterana). Menta tolereaza aproape orice sol dar intr-unul umed si bogat veti observa o crestere mai rapida.

Cosmos de ciocolata (Cosmos atrosanguineus)

Florile catifelate in nunate negre-maronii dau o aroma de ciocolata din vara pana-n toamna. Aceasta planta are nevoie de mult soare si de un pamant bine irigat cu multa umezeala. Toamna planta trebuie ingrijita precum o dalie. Bucurati-va de miros dar nu incercati sa ingerati planta, intrucat este toxica.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cum sa te imbraci la o intalnire de afaceri
  • person

    ""be the butterfly effect""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right