Gradina senzuala

Gradina senzuala
  calendar_month        
In timp ce iti alegi plantele in functie de frumusetea lor, te poti concetra si in cultivarea unora care-ti stimuleaza si alte simturi. Urmatoarele sugestii te vor ajuta sa-ti stimulezi simtul gustului, auzului olfactiv si tactil.

O gradina pe care o poti gusta

Fructele, legumele si unele ierburi sunt perfecte pentru a-ti stimula simtul gustului. Atat timp cat nu le spreiezi cu pesticide, iti poti gusta gradina tot timpul anului. Daca alegi totusi pesticidele uitat-te pe prospect sa vezi cand este ok sa culegi recolta.

Legumele sunt colorate luminos cand sunt coapte, cum ar fi portocaliul aprins al dovleacului sau rosul frunzelor de laptuci.

Frunzele si bobocii de nastureii au un minunat gust piperat. Menta este foarte refreshing atunci cand o mesteci, iar pe langa menta obisnuita exista mai multe tipuri cum ar fi menta de mar sau de portocal. 75395.jpgPlanteaza si cateva plante pentru gatit cum ar fi mararul, patrunjelul sau oregano.

O gradina pe care o poti mirosi

Fiecare planta are prorpiul ei miros. E stiu ca mirosurile iti pot schimba dispozitia, iar gradina ta este locul care te va ajuta in acest sens. Incearca de creezi diferite camere in gradina. O zona cu liliac, trandafiri sau lacaramioare te va ajuta sa te relaxezi mai ales daca poti dispune si un hamac, un sezlong sau un balansoar.

Mirosurile tari ca iasomia sau wisteria te pot face sa te simti somnoroasa, iar lavanda, rozmarinul si lamaiul te vor energiza si invigora.

Unele plante isi releva mirosul atunci cand sunt atinse sau strivite. Musetelul sau cimbrul isi vor elibera parfumul cand vei trece pe langa ele. Tot asa, plantele din specia geranium vor incepe sa miroasa cand vor fi atinse.Incearca sa nu plantezi prea multe flori aromate laolalta, pentru ca vei fi foarte confuza si nu vei mai putea simti niciun parfum.

O gradina pe care o poti simti

Simtul tactil, poate face din gradina noastra un loc al texturilor, ca intr-o mercerie. Alege plante cu texturi diferite si dispune tabureti pentru a fi cat mai aproape de ele. Ai grija sa nu fie plante intepatoare sau otravitoare.

Plantele pot fi fine, pufoase (limba mielului) sau pot avea textura lanii, spre exemplu cimbrul. Florile unor plante ca hibiscus, gardenia sau multe tipuri de crini, au o textura matasoasa.

O gradina pe care o poti auzi

Sunetele pe care le poate scoate o gradina pot crea si ele diferite stari celor ce trec prin ea. Murmurul plantelor curgatoare ca salcia sau mesteacanul creeaza o atmosfera calma. Plantele cu clopotei adauga si ele un plus de relaxare.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

despre Metallotechnica
  • person

    "fabrici celebre ,certificare eu"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right