Iarna si protectia bulbilor

Iarna si protectia bulbilor
  calendar_month        
In sezonul rece plantele intra in repaus. Pentru ca ele sa creasca si sa infloreasca din nou trebuie sa recurgi la cateva metode de ingrijire a lor.

Pentru numeroase specii cu rezistenta medie la intemperii si care nu suporta gerurile puternice trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. Iata unul dintre ele:

O solutie pentru plantele cu bulbi ar fi sa dispui deasupra lor un strat de frunze uscate. Ele vor impiedica aparitia ciupercilor care ar putea altera bulbii. Mucegaiul este cel de care trebuie sa feresi orice radacina sau bulb.

Atentie! Acesta solutie de protectie trebuie luata inainte ca afara sa se instaleze gerul si zapada.

Conservarea

Numeroase specii de plante cu bulbi trebuie conservate in interior. Dupa ingalbeniea frunzelor scoate-i din pamant si pastreaza-i la loc racoros si uscat.

Aceasta operatiune iti va fi de folos si atunci cand iti vei dorii sa reorganizezi gradina. Orice deranjare a lor pot periclita dezvoltarea plantei.

Nu smulge bulbii inainte de ingalbenirea frunzelor. In acest timp ei isi reconstituie rezervele nutritive. Acestea vor fi necesare pentru reluarea ciclului vegetativ viitor.

Pentru extragerea lor din pamant foloseste o furca mica. Dupa va trebui sa ii asezi pe un ziar pentru a se usca.

Bulbii se lasa la uscat timp de cateva zile astfel incat pamantul sa cada complet de pe ei. Depozitati-i in lazi sau pe etajere.

Locul de pastrare trebuie sa fie bine aerisit si intunecat (temperatura de aproximati 5 grade Celsius). In camara, pivnita sau pod, bulbii de lalele sau narcise, de exemplu, pot fi pastrati fara probleme.

Totusi, daca in acea incapere exista o centrala termica de preferat ar fi sa evitati spatiul cu pricina.

Nu asezati bulbii unii peste altii. In ladita puteti forma siruri, insa nu-i ingramaditi. Astfel ei vor retine umezeala si, deci, nu vor putrezi.

Dupa asezarea lor in ordine presarati un insecticid si fungicid.

Supravegheati bulbii din cand in cand si eliminati-i pe cei care putrezesc. Numai unul singur ii poate afecta si pe ceilalti.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

prietenie
  • person

    "viata este plina de sfarsituri,dar fiecare dintre el devine un nou inceput..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right