Legume ce pot fi crescute in ghiveci

Legume ce pot fi crescute in ghiveci
  calendar_month        
Oricine care a avut vreodata o gradina iti poate spune ca legumele proaspete au un gust mult mai bun decat cele cumparate din magazin. Dar nu toata lumea are pamant pentru a le cultiva, asa ca gradina ramane un lux pentru multi dintre noi!

Chiar daca stai intr-un bloc cu apartamente, e imposibil sa nu ai un balcon in care poti amenaja o mini-sera cu legume in ghivece. In primul rand vei avea satisfactia de a-ti vedea plantutele crescand in fiecare zi, si in al doilea rand te vei hrani sanatos.

Vegetale care cresc bine in ghiveci

Ridichi

Cresterea ridichilor necesita foarte putin loc, le poti planta chiar intr-o tigaie sau intr-o tava. Ridichile au un gust mult mai bun daca le culegi de tinere, adica sa fie mai mici.

Spanac

Si el poate fi crescut in recipiente relativ mici, iar frunzele de spanac se culeg cand sunt tinere si fragede. Sunt excelente in salate sau gatite.

Laptuci

Planteaza laptucile la fel ca pe spanac. Daca se poate, planteaza-le in 3 ghivece diferite , la diferenta de cateva zile, pentru a avea tot anul plante proaspete.

Unele specii de rosii

Exista cateva varietati de rosii care pot fi crescute in ghiveci, in special rosiile cherry, care dau productivitate mare.

Ardei grasi

Ardeii grasi au nevoie de caldura pentru a creste, si de sol adanc pentru a-si forma bine radacinile.

Vinete

Vinetele sunt legume care se preteaza foarte bine la cultivarea in ghiveci, deoarece nu se inmultesc, nu se dezvolta pe orizontala.

Ardeii iuti

Un ghiveci e de ajuns pentru a avea ardei iuti intreg anul.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Iubirea...
  • person

    "love isn't finding someone you can live with;it's finding someone you can't live without..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right