Limbajul ascuns al florilor - Partea I

Limbajul ascuns al florilor - Partea I
  calendar_month        
Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat un buchet de flori pentru impresionarea iubitei... cu conditia sa stapanesti limbajul florilor! Pentru a nu gresi mesajul si a risca o disputa, iata un mic curs!

Anemona

In mitologia greaca, atunci cand Adonis a murit, din rana sa s-a nascut anemona. Ea este un gaj al fertilitatii si al renasterii pentru viitoarea mama care primeste floarea, fiind ideala pentru cea de-a doua nastere.

Albastreaua

In culoarea Paradisului, albastreaua creste in campurile de grau. Este simbolul lipsei de griji si al mantuirii, e un fel de a doua sansa.

Ciulinul

Contrar asteptarilor, ciulinul nu e simbolul razbunarii, ci este imaginea virtutii protejate de spinii sai. Este deci un amant timid sau respectuos fata de integritatea iubitei, sau care cauta iertarea dupa o greseala morala.

Floarea rodiei

Simpla, floarea rodiei este semnul unui mare respect; deschisa, ea este simbolul milei crestine. Simbolul fecunditatii Mariei si al invierii lui Iisus in religia catolica, rodia inseamna vesnicie, deci fidelitate absoluta, fie ea amicala sau profesionala.Lacramioara

Simbol al umilintei si al gingasiei datorita parfumului sau delicat, al reinnoirii si al primaverii, lacramioara, numita si margaritar sau clopotel de padure, a capatat in timp valente de talisman, purtand noroc celor care o poseda.

Trimite o felicitare "Margaritar" !

Crinul alb

Floare maiestuoasa si sentimentala, crinul invita la romantism. El simbolizeaza virginitatea, puritatea si castitatea. Barbatul care ofera crin alb este un pic cu capul in nori, prea idealist.

Trimite o felicitare "Crin" !

Orhideea

Confucius lauda frumusetea orhideelor acum 2500 ani! Aztecii o venerau. Orhideea simbolizeaza fecunditatea, perfectiunea si spiritualitatea.

Trimite o felicitare "Orhidee" !

Recomandari