Limbajul florilor

Limbajul florilor
  calendar_month        
Florile ne permit sa ne exprimam sentimentele. De obicei a oferi flori cuiva este o dovada de pretuire. Dar daca atat cel care ofera cat si cel care primeste cunosc simbolistica florilor aceasta pretuire poate capata infinite nuante, iar ceea ce transmiti poate trece de la dragoste filiala (lacramioare) la dragoste romantica (celebrul buchet de trandafiri rosii).

Semnificatia culorilor
Albul simbolizeaza puritatea, dar si rafinamentul, eleganta. Putem trimite flori albe daca dorim sa ne exprimam dragostea platonica sau admiratia pe care o avem pentru cineva. Albul evoca frumusete, perfectiune.

Violetul este culoarea curtuaziei dar si a profunzimii sentimentelor. Poti trimite violete persoanei pe care o iubesti pentru a-i transmite ca te gandesti la ea, pentru a simboliza o iubire matura, cumpatata.

Rosul este culoarea violentei, agresiunii. Ea simbolizeaza flacara sentimentelor care pot fi cu greu tinute in frau. Rosul este utilizat pentru a-ti declara dragostea pasionala pentru cineva.

Galbenul evoca lumina, soarele, armonia. Prin flori galbene poti sa iti exprimi fericirea pe care o traiesti, bucuria de a fi indragostit.

Rozul e culoarea tandretei si il putem folosi pentru a ne arata sentimentele de prietenie fata de cineva.

Semnificatia florilor

Anemone - nu ma parasi
Camelie - voi muri la picioarele tale
Micsandra - sunt dezamagit
Gladiola - imi esti indiferenta
Iris - esti schimbatoare si frivola
Narcisa - te doresc
Margareta - adio
Panseluta - ma gandesc doar la tine
Mac - purtarea ta imi trezeste banuieli
Bujor - nu stiu ce sa mai cred despre tine
Lalea - sentimentele mele sunt sincere
Trandafir rosu - te iubesc arzator
Galbenea - sunt gelos

O cucerire prin flori

Incepe cu un buchet de violete care va sopti la urechea persoanei iubite "Este cineva care se gandeste la tine, nu spun mai mult, este un secret." Dupa cateva zile poti trimite trandafiri albi pentru a arata admiratia si respectul pe care i-l porti. O gladiola te poate ajuta apoi sa ceri o intalnire. La sfarsit iti poti declara sentimentele inflacarate prin intermediul trandafirilor rosii. Nu uita sa insotesti florile de o carte de vizita, de cateva cuvinte care sa exprime starea ta de spirit.

Florile pot fi nostalgice, romantice, pot fi indraznete sau retinute. Totul este sa le cunosti semnificatia. Iubirea este mai credibila daca exprimarea ei este insotita de un buchet de flori. Daca vrei sa iti arati nemultumirea foloseste florile potrivite si persoana iubita va fi mai receptiva la suferintele tale.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

jurnalul unei despartiri 7
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right