Luna iulie pentru ingrijirea plantelor

Luna iulie pentru ingrijirea plantelor
  calendar_month        
Iulie este luna fericirii in gradina si pe balcon, caci acum toate plantele sunt inflorite, au facut seminte si fructe.

Insa si plantele daunatoare sunt la maximul dezvoltarii lor, ca sa nu mai vorbim si de insectele care le ataca fara incetare.

In gradina

Atentie la ciupercile parazite: Oidium este o ciuperca parazita care ataca mai ales vita-de-vie, fiind favorizata de temperaturile moderate si umiditatea mare. Trateaz-o cu un fungicid de la primele semne:pete uleioase pe frunze, uscarea frunzelor si a fructelor.

Melcii: pot sa-ti distruga gradina daca nu folosesti un insecticid impotriva lor.

Dalia e inflorita, insa daca vrei ca florile sa fie la apogeul frumusetii lor, va trebui sa sacrifici cativa boboci, lasandu-i doar pe cei care se gasesc la extremitatea tijelor. Astfel, florile ramase se vor transforma in buchete de pana la 40 cm in diametru. Nu uita sa uzi bine planta.

Pepenii au nevoie de atentie pentru a se ingrasa. Astfel, va trebui sa sectionezi tija la o distanta de 2 frunze de pepene si sa-i protejezi de umiditatea solului.Timpul recoltei pentru plantele aromate: recolteaza fara intarziere oregano si maghiranul. Usuca-le la umbra si conserva-le in borcane de sticla sau in pungi de hartie.

Atentie la paianjeni: paianjenii rosii ataca acum pomisorii. Daca observi vreun atac suspect, pulverizeaza un acaricid si trateaza din nou peste 8 zile.

Pe balcon si pe terasa

O terasa inflorita rapid: daca plantele nu ti-au inflorit anul acesta, mergi in piata si cumpara trandafiri pitici, cu flori mici de culoare roz, albi sau rosii. Daca balconul este lipsit de lumina solara, ia hortensii si uda-le in fiecare seara. Daca balconul se afla direct in soare, decoreaza-l cu lavanda.

Ingrasaminte pentru plante: leandrul, citricele si palmierii au nevoie de ingrasminte in timpul verii, pentru a se dezvolta in voie.

Recomandari