O floare a pasiunii

O floare a pasiunii
  calendar_month        
O floare ideala de apartament este Passiflora, numita si Floarea Pasiunii. Aceasta isi are originile in zonele insorite ale Americii de Sud, Australia, si Asia.

O floare de legenda

Passiflora este o floare de legenda, plina de istorie si simbolism, numele de "Floarea Pasiunii" fiindu-i oferit de preotii spanioli sositi in sudul Americii in secolul al XVII-lea, si se refera la patimile lui Hristos. De-a lungul timpului a primit mai multe denumiri cu conotatie religioasa: a fost cunoscuta si drept "Coroana lui Hristos" in Spania, sau "Steaua Fecioarei Maria" in Germania.De-a lungul timpului, Passiflora a fost folosita si in medicina naturista. Ceaiul obtinut din aceasta planta se recomanda pentru un somn sanatos si linistitor, cat si pentru a indeparta starile de neliniste, fiind un sustinator exceptional pentru obtinerea echilibrului si a calmului… ceea ce ne face sa ne gandim daca nu cumva indicatiile terapeutice au legatura tot cu legenda.

Ingrijire

Passiflora este o planta perena, cu crestere rapida, de primavara pana toamna. In locurile de origine aceasta poate ajunge pana la 6 m inaltime. Pe perioada de iarna se mentine in repaus usor intr-un spatiu racoros si luminos. Avand in vedere tarile de origine, are nevoie de caldura moderata, 14-17 grade celsius, iar iarna trebuie sa I se asigure cel putin 5-10 grade celsius. Ii plac locurile cu multa lumina, simtindu-se excelent chiar si in soare direct.

Pamantul in care sta Passiflora trebuie sa fie reavan permanent, de primavara pana toamna. Se uda cu moderatie, o data - de doua ori pe saptamana vara, uneori zilnic, iar iarna se reduce mult udatul, pana la 1-2 ori pe luna, cat sa se impiedice uscarea totala a pamantului, pulverizand frunzisul cu apa din cand in cand.

Primavara lastarii laterali se taie, reducandu-se pana la 5-6 cm, si daca este cazul, se scurteaza radical tulpinile lemnificate. Dupa taieri se inlocuieste pamantul cu altul proaspat. Se evita excesul de ingrasaminte care accentueaza cresterea in defavoarea infloririi. Aerisirea spatiului unde se tine Passiflora trebuie facuta cu rigurozitate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Love me
  • person

    "si din cenua￯a￯, prin lupta￯, se ridica￯"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right