Planteaza un copac in 9 etape!

Planteaza un copac in 9 etape!
  calendar_month        
Poate parea simplu sa plantezi un copac, insa aceste plante cu durata mare de viata necesita o inradacinare atenta si ingrijiri adecvate pentru a-si atinge intreg potentialul.

Materiale necesare: un copac in ghiveci, cazma, stropitoare, arac, foarfeca de gradina, ciocan.

Etapele plantarii copacului:

Inainte de a planta, trebuie sa scoti cu grija copacul din ghiveci. Pentru a reusi in deplina siguranta, uda bine copacul la radacina. Aceasta udare il va ajuta si sa se adapteze la noul sau pamant din gradina.

Cu o cazma, sapa o groapa de 3 ori mai mare decat diametrul ghiveciului, si profunda de 30 cm (activitatea radacinilor se concentreaza mai ales in partea superioara a solului).

Verifica daca groapa are profunzimea si diametrul necesar cu ajutorul unei rulete. Dupa nevoie, mai sapa sau mai adauga pamant.

Scoate pomul din ghiveci. Ar trebui sa iasa destul de usor.Pune copacul in groapa. Aproape de trunchi, infige un arac inclinat la 45 grade, si ai grija sa nu deranjezi radacina pomului. Ai grija: copacul trebuie sa fie bine pozitionat fata de vanturile dominante.

Umple groapa cu pamant. Nu pune ingrasaminte, pentru a obliga radacinile sa caute singure materii nutritive. Ingrasamintele sunt necesare doar daca solul este sarac sau nisipos. Taseaza usor cu picioarele.

Fixeaza copacul de arac cu o curea sau o sarma, la aproximativ 45 cm de sol, pentru a-i da voie sa se aplece in bataia vantului. Pentru a nu deteriora scoarta copacului, desfa cate putin din curea (sarma) pe masura ce copacul se dezvolta.

Uda bine dupa plantare si in primii 2 ani, cand e vreme uscata. La baza, poti sa-i pui o gramada de 8 cm inaltime frunze uscate de prin gradina.

In urmatorii doi sau trei ani, taie crengile care nu au crescut bine (care se ating unele de altele, sau se freaca). Taie aproape de trunchi, pentru a nu lasa cioturi inestetice si periculoase.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Zodiacul zilnic 2009 al sagetatorului
  • person

    "iata cel mai nou zodiac pentru toate zodiile!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rucsac Traditional
Shop Ele.rochevron_right