Plantele de la serviciu

Plantele de la serviciu
  calendar_month        
Cum sa-ti alegi o planta pentru locul de munca?

Estimeaza gradul de luminozitate

In mod evident o planta care are nevoie de mult soare, nu prea are sanse de supravietuire la locul tau de munca. Exista numeroase plante carora le prieste lumina slaba, iar catorva le va merge bine daca le vei aseza langa o sursa de lumina fluorescenta. Daca ferestrele sunt cu fata spre sud, vei avea o mai mare flexibilitate in alegerea plantei.

Decide-te cat spatiu ai pentru planta

Gandeste-te la spatiul pe care-l ai disponibil pentru planta pe birou, pe podea sau posibilitatea plasarii unui ghiveci pe perete.

Estimeaza timpul dedicat ingrijirii plantei75335.jpgUnele plante au nevoie de mai multa atentie si ingrijire decat altele. Exista si posibilitatea ca intr-o zi sa nu ai timp deloc pentru a uda planta. Fii sincera cu tine in ceea ce priveste timpul pe care tu si colegii tai il puteti acorda plantei.

Determina scopul plantei

Atunci cand cumperi o planta trebuie sa te gandesti pentru ce o cumperi. Daca vrei sa inveselesti un spatiu, poti cumpara o planta cu flori in culori vii sau una cu frunze in mai multe nuante. Daca vreti sa scoti dioxidul de carbon dintr-o camera si sa maresti cantitatea de oxigen, iti trebuie o planta verde cu multe frunze. Plante ca Dracaena (micul pamier), Areca (palmier) sau Kentia (palmier) sunt foarte eficiente cand vine vorba de inlaturarea elementelor chimice din aerul din birouri.

Documenteaza-te asupra plantei

O data ce te-ai gandit la toate aceste lucruri, te poti duce la o florarie si te poti sfatui cu persoana din magazin ce plante ar merge pentru locul tau de munca. Deasemenea, poti cauta si pe internet plantele care se inscriu in limitele aflate. Desigur umbrella arboreal (Schefflera arboricola) va incapea pentru un moment pe biroul tau, dar ce vei face cand va creste?Unele plante ca orhideele sau bonsaii au nevoie de o ingrijire standard in ceea ce priveste lumina, gradul de umiditate si temperatura. Daca aceasta este prima ta alegere, gandeste-te la ceva mai simplu.

Tip

Multe plante se pot dezvolta daca tai o bucatica dintr-o planta matura, astfel iti vei usura cautarea. Pune bucatica de planta in apa si asteapta intre o saptamana si sase luni sa prinda radacini. Plantelor care le merg bine dau radacini repede dar exista si posibilitatea ca unele sa nu prinda radacini niciodata.

Observatii

Intereseaza-te care e politica firmei inainte de a aduce o planta la serviciu, unele companii , prin regulamentul impotriva focului, nu permit astfel de lucruri.
Unele plante pot provoca alergii, asa ca intreaba-ti colegii daca e ok sa aduci o anumita planta.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ISO 20252 - Standardul International cu privire la Industria Cercetarilor de Piata
  • person

    "impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right