Plantele verzi: cum le aranjezi in casa?

Plantele verzi: cum le aranjezi in casa?
  calendar_month        
Daca nu ai facut-o deja, in curand frigul te va obliga sa bagi plantele in casa. Insa pentru a-si pastra frunzele, plantele trebuie sa se simta in largul lor la tine in casa! Iata cum sa gasesti locurile ideale pentru florile tale!

Un arbore de cauciuc la intrare

Nu e usor sa amenajezi acest loc adesea minuscul! Luat cu asalt de paltoane, pantofi si chei, ar fi de-a dreptul neinspirat sa adaugi elemente decorative, caci ar parea incarcat! Cel mai simplu este sa amenajezi un loc pentru arborele d ecauciuc, care va avea rolul de a face legatura intre exterior si interior. Astfel nu vei da dovada de lipsa de gust sau de culoare!

Neaparat plante in bucatarie

Bucataria, camera care este cel mai des folosita intr-o casa, trebuie sa fie neaparat primitoare. Nu poti pune insa orice planta in bucatarie. Orhideea o fi ea super simpatica, dar e si delicata si pretentioasa la conditiile de mediu, mai ales la curentii de aer si la schimbarile de temperatura. In bucatarie se intra si se iese, se face cand frig, cand cald, sunt vapori incarcati cu grasime. Altfel spun, bucataria e un teren minat pentru florile pretentioase, dar este numai buna pentru plantele cu frunze lungi sau pentru arbusti decorativi.

O planta mare in sufragerie

Sufrageria sau living-ul, cum preferi sa-i spui, este centrul nevralgic al casei si adesea camera cea mai spatioasa. Asadar, e numai bine de instalat o singura planta de dimensiuni mari! Pune un palmier daca iubesti ambianta exotica, un Ficus pentru trunchiul sau adesea impletit, o Yucca daca preferi decorul futurist sau un cactus daca nu ai timp de udat. Ai grija totusi sa nu pui planta in mijlocul drumului, caci frecarea dauneaza sanatatii plantelor.

Feriga in baie

Baia nu este tocmai locul potrivit pentru gradinarit, insa un colt de natura e binevenit oriunde, chiar si aici! Cum aici se produce foarte multa umezeala, sfatul nostru e sa te bazezi pe ferigi si pe orhidee, care iubesc la nebunie apa!

Plante grase in dormitoare

Dormitoarele sunt locuri de relaxare, asadar este important sa nu instalezi in aceste camere plante impunatoare. Ele trebuie sa fie mici si nemirositoare, doar nu vrei sa-ti provoace migrene! Ideale sunt begoniile, dar nu de orice fel, ci doar cele denumite "Rex". Daca nu, poti opta pentru orice alta planta grasa de dimensiuni lejere.

Intretinerea plantelor in casa

Nu aseza plantele in apropiere surselor de caldura, caci risti sa le omori.
Cactusii se uda iarna doar 1 data pe luna.
Aminteste-ti ca mai toate plantele adora umiditatea, iar o pulverizare buna pe frunze o data la ceva vreme le va face bine.
Nu uita ca plantele sunt fiinte vii, nu pamatufi de praf! Sterge-le si pe ele ca sa fie fericite!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right