Tips pentru ingrijirea cactusilor

Tips pentru ingrijirea cactusilor
  calendar_month        
Cactusii se afla printre cele mai populare si cele mai raspandite plante de apartament.

Formele si culorile lor sunt deosebite, sunt foarte usor de intretinut, iar daca au conditii bune, infloresc extraordinar de frumos.

In orice camera, oricat de mica ar fi, exista loc pentru aceste micute plante.

Cum se planteaza cactusii?

Nu trebuie sa pui un singur fel de cactus intr-un ghiveci.
Poti combina mai multe feluri de cacus intr-un singur ghiveci, insa asigura-te ca toate plantele au nevoie de aceleasi conditii. Combinarea cactusilor de diferite forme arata excelent.

Pentru plantarea cactusilor ai nevoie de pamant sarac in nutrienti. Pentru aceasta poti adauga nisip in ghiveci.

Cel mai simplu este sa cumperi pamant special pentru cactusi de la magazinele de specialitate.

Altoirea cactusilor

Se realizeaza prin imperecherea tulpinei altoiului cu planta pe care dorim sa o altoim.

Cactusii sunt altoiti pentru a obtine flori care nu se gasesc in comert. Cactusii care infloresc foarte greu pot fi altoiti pentru a-i ajuta sa infloreasca mai des si mai repede.

Altoirea se realizeaza la sfarsitul lunii mai, sau la inceputul lunii iunie, dimineata sau seara, cand este inca racoare.

Inflorirea cactusilorIn general, cactusii infloresc dupa trei, patru ani, apoi vor inflori in fiecare an, de obicei primavara. Pentru a inflori mai des, aceste plante necesita atentie deosebita in timpul verii si cat mai putina atentie in timpul iernii.

Sadirea cactusilor in ghivece mici le va stimula inflorirea.

Ingrijirea cactusilor de desert

In timpul iernii, temperatura optima pentru cactusi este de +15; +18 grade C sau mai scazuta. Cactusii pufosi nu vor rezista la temperaturi mai scazute de +15 grade C.

Cactusii de desert iubesc lumina si au nevoie de ceva mai multa ingrijire in timpul iernii. O data cu venirea primaverii trebuie udati mai des, apoi din ce in ce mai rar spre inceputul toamnei.

In timpul verii, cactusii de desert nu trebuie udati foarte des, in schimb au nevoie de foarte mult aer proaspat, asa ca deschide geamurile in zilele calduroase.

Ei trebuie replantati in fiecare primavara, noul ghiveci fiind doar putin mai mare decat cel vechi.

Cactusii de padure

In mediul lor natural, in padurile tropicale, acesti cactusi cresc pe copaci sau la radacina acestora. Asadar, nu este surprinzator faptul ca necesita o altfel de ingrijire decat cactusii de desert.

Acesti cactusi trebuie plantati in ghivece suspendate, iar pentru a inflori in fiecare an, au nevoie de un ambient racoros si uscat.

Nu muta ghiveciul dupa aparitia bobocilor.

Recomandari