Top 7 cele mai rezistente plante de interior

Top 7 cele mai rezistente plante de interior
  calendar_month        
Iubesti plantele , dar nu ai timp suficient pentru a le acorda atentia necesara? Daca iti este teama ca florile tale nu vor avea viata lunga, trebuie sa stii ca poti opta pentru cateva dintre cele mai rezistente. Acestea nu au nevoie de o atentie deosebita, se imbolnavesc rareori si rezista foarte bine chiar daca pleci intr-un concediu de doua saptamani.

Iedera

Cunoscuta si sub denumirea de planta cu frunze vesnic verzi, iedera este in general o planta de exterior. Totusi, exista si varietati de interior, pe care le poti creste fara probleme. Acestea nu au exigente mari fata de caldura, iar in ceea ce priveste udarile, este recomandat ca acestea sa fie facute saptamanal. Totusi, daca pamantul este unul foarte putin drenabil, iedera poate primi apa chiar si la doua saptamani, fara sa aiba de suferit.

Singurul lucru de care trebuie sa feresti iedera este lumina solara. Astfel, incearca sa pozitionezi ghiveciul intr-un spatiu la care razele soarelui nu au acces.

Pana Cocosului

Pana Cocosului sau Planta de Fier este o una dintre cele mai rezistente si tolerante plante, dupa cum sugereaza si numele. Daca o lasi doua saptamani fara apa, frunzele acesteia vor fi la fel de verzi si stralucitoare. Mai mult decat atat, plantei nu ii priesc udarile exagerate, care pot provoca aparitia paiajenului rosu.

Totusi, atunci cand o uzi, ar fi bine sa pulverizezi si putina apa pe suprafata frunzelor.

Bambus

Bambusul este o planta excelenta pentru persoanele care au foarte putin timp liber. Este suficient sa il asezi intr-o vaza cu apa si sa il lasi acolo. Trebuie doar sa completezi cu apa din cand in cand sau sa ii schimbi apa la 2 - 3 luni.

Singura cerinta a bambusului este sa nu fie asezat in bataia directa a soarelui.

Cactus

In principiu, toate speciile de cactus sunt foarte rezistente. Acestia nu au nevoi speciale. Ei pot fi asezati atat la umbra, cat si la soare, iar udarea poate fi facuta chiar si la 2 - 3 luni, fara ca planta sa aiba de suferit. In plus, exista sute de specii, unele cu flori deosebit de frumoase. Alege-l pe cel care iti place si aseaza-l intr-un colt, fara sa il "deranjezi" prea des.

Dracaena

Dracaena, o planta originara din Africa, este foarte putin pretentioasa in general. Pentru aceasta nu conteaza cantitatea de lumina primita - se obisnuieste cu umbra, semiumbra, dar si cu lumina puternica. In ceea ce priveste udarea, este important sa o uzi cu regularitate, insa rezista chiar si doua saptamani fata o hidratare optima.

Aloe Vera

Cunoscuta pentru proprietatile sale vindecatoare, Aloe Vera este o planta pe care trebuie sa o ai in apartament. Aceasta nu impresioneaza neaparat prin aspectul sau, dar cu siguranta iti va fi benefica la un moment dat.

Aloe Vera are nevoie de un sol nisipos si udari moderate. Este suficient sa uzi planta o data la doua saptamani, insa chiar si atunci cu putina apa.

Ficus

Ficusul, una dintre cele mai comune plante din tara noastra, are nevoie de foarte putina ingrijire. In acest sens, este suficient sa o uzi o data la 7 - 9 zile si sa o asezi intr-un loc ferit de curentii de aer.


Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Fericire vs ignoranta
  • person

    "don't worry.be happy.tomorrow will be worst!!!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right