Top cinci plante bizare

Top cinci plante bizare
  calendar_month        
Exista aproximativ 375,000 de specii de plante in lume astazi si multe altele sunt descoperite in fiecare zi. Plantele se gasesc in toate marimile, formele, culorile si chiar aromele. Cu totii stim cate ceva despre plantele de apartament: orhidee, violete sau feriga...dar majoritatea plantelor din aceasta lista, sau poate chiar toate, nu le-ati vazut niciodata si nici nu o sa le vedeti pe viitor.

Chiar daca este relativ sa clasifici ceva drept bizar, deoarece gusturile nu se discuta, aceste plante sunt cu adevarat ciudate din mai multe motive. Daca vrei sa-i faci o surpriza unei prietene, plantele de mai jos nu sunt asemenea celor care se pun in vaza; pastreaza-le pentru mama soacra.


1.Dionaea Muscipula
75957.jpg


Cunoscuta mai bine dupa pseudoniomul de Venus flytrap, Dionaea Muscipula este una dintre cele 670 de plante carnivore descoperite pana acum de cercetatori. Aceasta planta poate atrage insectele si paianjenii si din moment ce insecta intra in interior, planta se va inchide. Daca insecta reuseste sa iasa, planta se redeschide peste 12 ore. In momentul in care insecta se zbate sa scape, planta se strange si mai mult, incepand sa faca digestia. Ce este ciudat la aceasta planta? Nu este de origine tropicala, ci americana, mai exact din Carolina de Nord. Dionaea Muscipula poate trece cu bine iarna.

2.Wolffia Angusta
75956.jpg


Wolffia Angusta face parte dintr-o specie de plante care se numara printre cele mai mici ale plantei. Exista 38 de plante Wolffia in total, iar noua dintre ele sunt cele mai mici plante descoperite vreodata. Acestea cresc si traiesc la suprafata apei si nu au radacini. De obicei cresc impreuna si chiar se combina cu alte plante de apa. Wolffia Angusta este originara din Asia si face parte din dieta oamenilor. Se spune ca are mai multe proteine decat un bob de soia. Totusi, nu prea te poti satura din plante care masoara 1/25 dintr-un inch.

3.Lithops Julii
51134.jpg


Lithops Julii este o planta ciudata care traieste in sudul Africii. Aceasta prefera mediul foarte calduros si uscat si daca stii putina greaca, vei intelege de ce. Numele plantei, Lithops, vine de la cuvantul `lithos`, care inseamna piatra. Dupa cum stim, majoritatea covarsitoare a plantelor sunt verzi, in schimb, Lithops Julii are culori de crem, gri si maro, pentru a se camufla cat mai bine.

4.Welwitschia Mirabilis
75955.jpg


Cand vine vorba despre vietuitoare, apa si mancarea sunt esentiale. Totusi, pentru Welwitschia Mirabilis, sapte cm patrati de apa pe an ajung de minune. Evident ca lipsa apei este foarte vizibila in infatisarea acesteia - este uscata, scortoasa si pare ofilita. Planta creste doar doua frunze pe toata durata vietii, care poate sa insemne intre 1000 si 2000 de ani, insa acestea se rup cand depasesc patru metri. Datorita acestui ciclu mare de viata, Welwitschia Mirabilis a fost supranumita fosila vie.

5.Victoria Amazonica
75958.jpg


Din experienta, probabil stiti ca nuferii nu sunt plante mari. Poate sunt de marimea unei palme de om. In contrast, Victoria Amazonica este o planta care poate tine o mana de om, la fel de usor cum poate sustine si restul corpului de 80 kg. Exact, sunt precum niste pietre plutitoare. Victoria Amazonica este cel mai mare nufar plutitor descoperit vreodata. Numai radacinile au opt metri lungime, iar florile pot creste si pana la un diametru de trei metri. Aceasta planta isi schimba si culoarea, din alb in roz. In ciuda frumusetii sale, planta este acoperita cu spini, exceptie facand florile, radacina si centrul.Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right