Cum sa faci cea mai pufoasa omleta dupa reteta lui Jamie Oliver

Cum sa faci cea mai pufoasa omleta dupa reteta lui Jamie Oliver
  calendar_month        
Jamie Oliver, bucatarul britanic celebru pentru retetele sale creative, dezvaluie secretul pentru a pregati o omleta perfecta. Simpla, rapida si delicioasa, aceasta omleta poate deveni micul dejun preferat al familiei tale.

Ingredientul secret si pasii esentiali

Jamie sustine ca secretul unei omlete reusite sta in temperatura scazuta de gatire si in ingredientele bine combinate. Ouale trebuie sa fie moi si cremoase, cu un aspect galben-auriu.

Ingrediente necesare:

20 g unt la temperatura camerei
3 oua mari ecologice, batute
1 ceapa mica (rosie sau alba), tocata marunt
2 ardei iuti verzi, tocati fin
10 g ghimbir proaspat, tocat
Coriandru proaspat, tocat
1 lingurita seminte de chimen
1/2 lingurita piper negru macinat
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita turmeric
1/2 lingurita sare
20 ml lapte integral

Cum se prepara:

Combinarea ingredientelor:

Intr-un bol mare, amesteca untul cu toate ingredientele mentionate, batandu-le pana se omogenizeaza.Gatirea omletei:
Incalzeste o tigaie pe foc mediu si topeste putin unt. Toarna compozitia in tigaie si lasa omleta sa se gateasca aproximativ doua minute, fara sa o deranjezi.

Intoarcerea omletei:

Cu ajutorul unei spatule, intoarce omleta si mai lasa-o inca doua minute pe foc. Acest proces asigura gatirea uniforma si textura pufoasa.Servirea perfecta
Omleta trebuie servita fierbinte, alaturi de paine prajita si ketchup, pentru o experienta culinara completa.Jamie Oliver povesteste ca acest preparat simplu ii aduce aminte de copilarie:

„Tatal meu obisnuia sa ne faca omlete rapid, pe care le rulam in paine plata sau le puneam intre doua felii de paine prajita. Intotdeauna le mancam cu ketchup.”Aceasta reteta nu doar ca impresioneaza prin gust, dar este si un mod excelent de a aduce arome noi unui preparat clasic.


Recomandari