Fursecuri de Craciun fara coacere. Deserturi rapide si delicioase

Fursecuri de Craciun fara coacere. Deserturi rapide si delicioase
  calendar_month        
Fursecurile de Craciun sunt nelipsite de pe masa de sarbatori, iar pentru cei care doresc sa economiseasca timp sau sa evite folosirea cuptorului, variantele fara coacere sunt solutia ideala.

Aceste deserturi sunt usor de pregatit, delicioase si perfecte pentru a aduce magia Craciunului in fiecare casa.Iata cateva retete simple si rapide pentru fursecuri fara coacere, care vor incanta intreaga familie!

1. Fursecuri cu fulgi de ovaz si unt de arahide

Ingrediente:

200 g fulgi de ovaz fini
100 g unt de arahide
100 g miere sau sirop de artar
50 g fulgi de ciocolata
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, amesteca fulgii de ovaz cu untul de arahide si mierea.
Adauga esenta de vanilie si fulgii de ciocolata, amestecand pana obtii o compozitie omogena.
Formeaza bile mici si aplatizeaza-le usor pentru a le da forma unor fursecuri.
Pune-le pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasa-le la frigider pentru cel putin 1 ora inainte de servire.

2. Fursecuri cu biscuiti digestivi si nuca de cocos

Ingrediente:
250 g biscuiti digestivi, maruntiti
100 g nuca de cocos rasa
100 g unt topit
150 g lapte condensat indulcit
1 lingura cacao (optional)

Mod de preparare:

Amesteca biscuitii maruntiti cu nuca de cocos si cacao, daca doresti un plus de aroma.
Adauga untul topit si laptele condensat, omogenizand bine.
Formeaza bilute mici si tavaleste-le prin nuca de cocos suplimentara pentru un aspect festiv.
Pastreaza fursecurile la frigider timp de 1-2 ore inainte de servire.

3. Fursecuri cu ciocolata si alune

Ingrediente:
200 g ciocolata neagra sau cu lapte
100 g alune maruntite
50 g stafide sau merisoare (optional)
1 lingura ulei de cocos

Mod de preparare:

Topeste ciocolata impreuna cu uleiul de cocos pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.
Adauga alunele maruntite si fructele uscate, daca le folosesti, si amesteca bine.
Cu o lingura, formeaza gramajoare mici pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Lasa fursecurile la frigider pana cand se intaresc complet, aproximativ 1-2 ore.

4. Fursecuri cu miere si scortisoara

Ingrediente:
150 g nuca macinata
100 g miere
1 lingurita scortisoara
50 g fulgi de ovaz sau biscuiti maruntiti

Mod de preparare:

Amesteca nuca macinata cu fulgii de ovaz sau biscuitii maruntiti.
Adauga mierea si scortisoara, amestecand pana obtii o pasta densa.
Formeaza bilute sau fursecuri plate si pune-le pe o tava.
Lasa-le sa se intareasca in frigider timp de 1 ora inainte de a le servi.

Sfaturi pentru fursecuri perfecte fara coacere

Foloseste ingrediente de calitate: Alege unt de arahide natural, ciocolata premium si fructe uscate fara adaos de zahar.
Personalizeaza retetele: Poti adauga arome precum esenta de rom, coaja de portocala sau lamaie pentru un gust festiv.
Depozitare: Pastreaza fursecurile intr-un recipient etans la frigider pentru a-si mentine prospetimea.
Implica familia: Prepararea fursecurilor fara coacere este o activitate simpla si distractiva, perfecta pentru a-i implica pe cei mici.


Recomandari