11 secrete din florarie

11 secrete din florarie
  calendar_month        
In florarii, florile sunt sanatoase si superbe. La doua zile dupa ce le-ai cumparat si le-ai dus acasa, incep sa se ofileasca si mor incet, dar sigur.

Ce le fac florarii de reusesc sa le conserve atat de bine? Iata cateva secrete din lumea florariilor!

Majoritatea florariilor isi reinnoiesc stocurile luni dimineata, deci acesta e momentul sa cumperi flori. Vinerea si sambata sunt zile bune sa intrebi de oferte.

Ai ramas fara conservant de flori? Incearca acest cocteil: o patrime 7Up, trei patrimi apa si 2-3 picaturi de inalbitor.

Cere o reducere. Florariile acorda de obicei reduceri pensionarilor, oricui face comenzi mari si clientilor simpatici.

Trucul pentru a face florile sa reziste mai multa vreme: taie coditele in unghi si schimba apa cel putin o data pe zi. Si foloseste conservantul care ti se da de la florarie, nu banuti de cupru!

Nu uita sa speli vaza cu detergent in momentul in care schimbi apa. Altfel, bacteriile se prind de peretii vazei si vor contamina noua apa.

Cat de proaspat este trandafirul pe care il tii in mana si vrei sa-l cumperi? Uita-te cu atentie la partea inferioara a bobocului si vezi cate petale au fost indepartate. Cu cat observi mai multe petale rupte, cu atat mai vechi este trandafirul.

Fructele sunt inamicii florilor. Ele emit etilena, un gaz care omoara florile, chiar daca se afla in boluri diferite, la cativa centimetri distanta.

Da, florile arata superb la fereastra casei tale, insa caldura directa provenita de la soare le va omori intr-o zi sau doua.

Poti sa cumperi cei mai ieftini trandafiri de la coltul blocului, insa acestia isi vor pierde petalele a doua zi. Ei sunt taiati de mult si tinuti la rece, astfel ca odata scosi din mediul lor fortat, se pleostesc.

Nu e nasul tau de vina. Multe flori nu mai au miros in zilele noastre deoarece cultivatorii prefera sa dezvolte varietati cu codite lungi si cu viata lunga de vaza, sacrificand mirosul.

Nu florarii au decis ca Valentine's Day sa fie in februarie! Daca ar fi fost dupa ei, ar fi pus Ziua Indragostitilor pe timp de vara, cand trandafirii sunt in plin sezon.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cultura HipHop
  • person

    "nu canti pentru nimeni pana nu canti pentru tine!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Ia Irma
Shop Ele.rochevron_right