6 idei pentru o casa primitoare

6 idei pentru o casa primitoare
  calendar_month        
Chiar si atunci cand bugetul este unul destul de limitat, iti doresti sa ai parte de un nivel de confort cat mai ridicat in locuinta ta. Pentru a obtine acest lucru fara sa faci investitii majore, poti sa apelezi la acele mijloace de decorare care sunt ieftine si eficiente.

1. Decoreaza masuta de cafea

Alege o decoratiune pentru masuta de cafea. Poate fi orice, de la lumanari decorative la vaze cu flori uscate, de la un buchete de flori la fotografii inserate sub sticla. Sunt metode simple si ieftine, dar care atrag privirea spre acest spatiu de conversatie si relaxare.

2. Foloseste o culoare bogata pentru pereti

O alta varianta de a atrage toate privirile asupra unui spatiu este sa-l decorezi intr-o culoare puternica, precum mov, lila, verde etc. Un perete mov, de exemplu, incadrat de o perdea deosebita sau un tablou poate sa confere eleganta intregii incaperi. Trebuie insa sa folosesti culori puternice in spatii relativ mari, pentru a nu da senzatia de sufocare.

3. Exploreaza lumina artificiala in culori interesante

Lampile sunt adesea una dintre modalitatile cele mai simple de a decora o incapere. Daca nu ai abajururi in culoarea potrivita, atunci vopseste-le. Alege o culoare existenta deja in acel spatiu, pentru a crea o legatura si a da astfel coerenta intregii imagini. Poti folosi, de exemplu, vopsea pe baza de latex.

4. Vopseste perdelele si asternutul

O alta solutie ieftina si la indemana este sa vopsesti perdeaua si chiar asternuturile. De exemplu, pentru o camera romantica si linistitoare, poti folosi perdele de un verde pal, intr-o incapere cu pereti si mobila alba. De asemenea, asternuturile roz pal pot fi potrivite pentru un look feminin si romantic.

5. Adauga un scaun balansoar in camera

O surpriza placuta pentru oricine intra intr-o camera este sa vada un scaun tip balansoar. Aceasta piesa simpla de mobilier are un efect puternic asupra intregului spatiu. Scaunul indeamna la relaxare, este confortabil si dorit de toata lumea. Vopseste-l intr-o nuanta potrivita cu interiorul si accesorizeaza-l cu o perna sau o patura usoara si moale.

6. Decoreaza cu huse pentru mobila

Husele de canapea, fotolii sau scaune pot constitui metode foarte bune de a decora o incapere. Alege huse in texturi si culori care sa se integreze in design-ul interior al camerei.

Autor: Maria Ionescu

Recomandari