7 idei ingenioase de impartire a unei camere

7 idei ingenioase de impartire a unei camere
  calendar_month        
Daca vrei sa imparti un living mare in mai multe zone, nu e nevoie de pereti permanenti.

Secretul consta in amplasarea mobilierului, a zonelor de socializare si a obiectelor decorative, care pot imparti vizual o camera si o pot transforma in mod senzational.


1. Rafturi deschise

Rafturile de carti deschise, care nu au placaj in partea din spate, pot functiona excelent cand vrei sa imparti o camera mare. Deschiderea lor va lasa lumina sa patrunda, dar prezenta rafturilor va defini si imparti spatiul in doua zone distincte. Este recomandat sa umpli spatiile din rafturi cu obiecte si articole care pot fi vizualizate din ambele parti si care nu au un "spate" mai putin decorativ.

2. Plante

O planta mare, inalta si stufoasa, va folosi in mod eficient la impartirea camerei. Un palmier, un ficus sau un leandru, cu frunze bogate, este suficient pentru a functiona ca un despartitor de camera. De asemenea, un sir de plante identice sau similare poate functiona eficient in impartirea unei camere mari.

3. Canapeaua

O canapea cu o rafturi sau masa in partea din spate poate imparti excelent camera daca este plasata pe mijlocul ei. Zona de socializare se poate situa intr-o parte, iar din spatele canapelei sa inceapa alta zona. Plaseaza o lampa la mijlocul canapelei astfel incat ambele zone sa profite de lumina ei. Daca vrei ca cele doua zone sa fie distincte, trateaza-le ca spatii separate, din punct de vedere al amenajarii.

4. Panourile de plexiglass

Aceste panouri din plexiglass, care se gasesc in diverse dimensiuni, modele si culori in marile magazine cu materiale de constructii, pot deveni un instrument permanent de impartire a unei camere. Avantajul este ca aceste panouri lasa lumina sa treaca prin plexiglass, pastrand astfel ambele zone luminate si aerisite.

5. Panourile suspendate

Daca preferi decoratiunile mai deosebite, te poti folosi de panouri obtinute din rame de lemn, suspendate, al caror interior poate fi realizat din orice material doresti: textil, tapet, scanduri de lemn, sfoara sau hartie decorativa. Interiorul poate fi pictat, brodat, cusut, poate avea aplicatii de hartie, margele etc.

6. Panouri din sfoara

O alta idee ingenioasa si de mare efect este sa imparti o camera cu ajutorul unor panouri din sfoara. Ai nevoie de doua sine, prinse de tavan si de podea, iar intre ele sa innozi sfoara, strans si cat mai drept, astfel incat rezultatul sa arate ca un panou prin care se poate vedea.
O idee interesanta este sa prinzi pe sfoara, din loc in loc, mici obiecte decorative. Poti incerca sa adaugi cateva scoici, fluturi, flori sau stelute de hartie sau din material textil, decupate chiar de tine, dupa forme desenate.

7. Paravanul

Paravanele care sunt folosite in mod frecvent ca si cabine de schimbat haine, se pot transforma in despartitoare ingenioase pentru camere. Cauta unele antice, cu modele decorative interesante (se gasesc in magazinele cu antichitati) sau adauga un accent asiatic unei camere mari, alegand un paravan de inspiratie chinezeasca (se gasesc in magazinele chinezesti).

Autor: Ioana Stanciulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Vanatoarea de comori
  • person

    "creeaza-ti un stil inconfundabil purtand bijuterii din pietre semipretioase!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right